Toko

MYRRI TOTTELEE 21.6.2018

Toko on ollut ja on edelleen Hannan harjoituslaji. Alkuvuosi meni pentujen kanssa ja Hanna on tokoillut Minkun kanssa vain kotioloissa. Myrrin kanssa Hanna lähti pentutoko-kurssille kun sopiva sellainen Ylöjärveltä löytyi. Kävin katsomassa yhdet treenit ja hyvinhän se Myrri siellä suoritti. Osaa keskittyä hyvin tekemiseen, eikä ympärillä olleet tapahtuneet häirinneet millään tavalla. Niitä häiriöitä alueella riitti, sillä treenit pidetään koulukeskuksen kentällä, urheilukentät vieressä ja välissä mopopojat kaasuttelivat muutaman kymmenen metrin päässä. Ensi viikolla on kurssin viimeiset harjoituskerrat ja siitä Myrri jatkaa tokon jatkokurssille. Katsotaan sitten miten Myrri siitä kehittyy ja miten Minkun kanssa, löytyykö sopivaa kurssipaikkaa ja riittääkö meidän aika siihen.

 

TOTTELEVAISUUSKOKEESSA 23.7.2017

Hanna kävi Minkun kanssa kevät-kauden ISKK:n ohjatuissa treeneissä, mitkä sitten kesällä olivat tauolla. Hanna kuitenkin jatkoi tokon treenaamista omatoimisesti ja muutaman kerran muiden seurassa. Treenit sujuivat hyvin, joten Hanna päätti ilmoittaa Minkun kokeeseen. Teimme viimeisen treenin viime viikon keskiviikkona Koiralassa vepe-treenin jälkeen. Olin paikalla seuraamassa ja hyvältä suoritukset näyttivät. Minku jossain vaiheessa havaitsi minut kentän laidalla ja Hannan palkitessa, se oli niin innoissaan, että kävi minuakin morjestamassa. Tästä syystä päätimme, että en lähde koepaikalle, vaan jään Lumon ja Taikan seuraksi kotiin. Perjantaina 21.7. oli sitten iltakoe, minne Hanna ja Minku seitsemän aikaan suuntasivat.

Malttamattomana odottelin tuloksia ja kello oli lähes kymmenen, kun parivaljakko saapui kotiin. Hannan kasvoilta jo näin, että suoritus oli sujunut hyvin. Minku oli tehnyt loistavan ALO2 tuloksen 142 pistettä. Tarkemman kuvauksen suorituksesta voi lukea hannan blogista.

 

TOKOTREENIT ISKK:LLA 3.4.2017

Ohjatut toko-treenit olivat tauolla alkuvuoden, mutta jatkuivat eilen ISKK:n kerhomajalla Koiralassa. Toko on täysin Hannan laji, enkä usko, että itse siitä missään vaiheessa innostun. Hanna on kaikille tyttösillämme tehnyt toko-treeniä koko talven kotioloissa. Dobo-pallon jälkeen tehdään vielä pieni toko-treeni. Muutenkin tottelevaisuutta harjoitellaan jatkuvasti, kuuluuhan se tärkeänä osana koiran ihan päivittäiseen arkeen. Lähdin eiliseen treeniin Hannan mukaan, ihan nähdäkseni koulutusta ja Minkun suorittamista sekä samalla tein maastotiedustelun tulevaan mejä-koulutukseen.

Ryhmässä oli viitisen koiraa ja näkemykseni mukaan melko eritasoisia. Minku suorittaa todella keskittyneesti, se ei häiriinny millään tavalla häiriöistä kentällä. Hannan rauhallinen tyyli sopii täydellisesti tokoon ja oli kyllä ilo seurata parivaljakon liikkeitä. Istumiset, maahanmenot, odottamiset, kartion kierrot, estehypyt kaikki sujuivat ainakin minun mielestäni erinomaisesti.

 

 

TOKOILUT JATKUVAT 12.9.2016

Tokoilut jatkuvat edelleen Hannan ohjaamina kesätauon jälkeen. Lähdin mielenkiinnosta katsomaan yhdet treenit ja hyvinhän se näytti sujuvan.

Tokossa Minku on osoittanut erinomaisen koulutettavuuden ja halun työskennellä ohjaajan kanssa yhteistyössä.

Tokoa Minku treenaa ohjatusti kerran viikossa ja myös kotitreenejä tehdään.

Alokasluokan liikkeet ovat perusteiltaan hallussa, treeneissä ollaan opeteltu myös korkeamman luokan liikkeitä, kuten ohjattua noutoa ja tunnistusnoutoa, jotka Minku on hoksannut nopeasti. Kisoihinkin Hanna on lupautunut, kunhan liikkeiden ketjutus kokonaisuuksiksi on riittävällä tasolla, toivottavasti loppuvuodesta.

 

TOKOILUA, 23.10.2015

Päätin tehdä sivun myös tokoilulle, vaikka sen ohjaus (ainakin tällä hetkellä) on Hannan käsissä.

 

Treenit ovat ProCaniksella (Mouhijärvellä) ammattitaitoisen Maria Mäkelän ohjauksessa. Tällä hetkellä kurssilla on vain kaksi koiraa, joten ohjausta saadaan entistäkin paremmin. Ensimmäisessä treenissä kartoitettiin koirien lähtötilanne ja päätin lähteä ottamaan muutamia kuvia.

 

Minku on todella tasapainoinen tyttönen, suorituksen aikana ollaan korvat kuulolla ja häntä pystyssä, tauon tultua saman tein oikaistaan lattialle ja varmaan nukutaankin jos tauko venyy.

 

Treenissä harjoiteltiin sivulle tuloa ja kulkemista ohjaajan rinnalla. Näitä Minku onkin jo harjoitellut ja hyvin näytti sujuvan. Kuten agissa, Maria keskittyy todella paljon ohjaajan kouluttamiseen ja siitä Hannakin sai suorituksissaan paljon oppia. Toisen koiran suorittaessa harjoittelimme tasapainoalustalla ja lopussa alustojen päällä seisottiin jo neljälläkin jalalla. Tokotreenin lisäksi aloitettiin kontaktin ottaminen targetille, samalla naksuttaen ja palkiten. Tämä onkin Minkulle uutta treeniä, sillä naksutinta ei meillä vielä ole käytetty. Uskon, että tästä kontaktista on hyötyä jatkossa myös agissa.