Rally

MINKULLE ALO 89 HYV 18.3.2019

Rally-tokon treenit olivat sujuneet niin hyvin, että Hanna päätti viime viikonloppuna startata viralliseen kokeeseen Minkun kanssa. Minä lähdin mukaan tsemppaamaan ja videoimaan suorituksen. Paikalle päästyämme piti käydä ostamassa virallinen kisakirja, sekä ilmoittautua mittaukseen. Mittaus suoritettiin vähän ennen rataan tutustumista ja olipas se melko erikoinen mittaus. Minkua on näyttelyssä mitattu useaan kertaan, eikä se ikinä ole ollut ongelma. Nyt tuomari halusi ehdottomasti mitata koiran vapaana ja yritti tökkiä mittatikkua sen selän päälle, toisen väistellessä. Jotenkin siitä mitta lopulta saatiin otettua, joten koirakko oli valmis kokeeseen.

Kohta ohjaajat kutsuttiin alkupuhutteluun ja siitä rataan tutustumiseen, mikä kestää 15 minuuttia. Siinä ajassa Hanna ehti radan kiertämään useaan kertaan ja sai mietittyä, mitä liikkeitä vielä treenaisi ennen suoritusta. Tutustumisen jälkeen Hanna suoritti Minkun kanssa radan tehtävät ja hienosti ne sujuivat. Jonkin ajan kuluttua Hanna meni odottamaan radalle pääsyä ja minä siirryin radan viereen kuvaamaan. Hanna sai luvan lähteä ja rauhallisesti koirakko lähti liikkeelle. Ensimmäiset liikkeet täysin oikein, sitten tuli peruutus, yksi askel, kaksi askelta, kolme askelta tai niin sen piti mennä, mutta epähuomiossa Hanna otti kaksi kertaa kaksi akselta. Loppurata meni erinomaisesti, sammutin videon ja kiiruhdin Hannaa ja Minkua onnittelemaan. Sanoin myös askeleista, Hanna ei sitä suorituksen aikana ollut huomannut, videolta se oli helppo tarkistaa. Sitten jäimme jännäämään, mitkä pisteet mahdollisesti saisimme, maksimi oli vielä 90 pistettä, kun väärästä suorituksesta vähennettiin 10 pistettä. Viimein taulu päivitettiin ja tulos 89 pistettä, huikeaa!!! Yksi pistevähennys tuli hihnan kiristymisestä, sitä emme kyllä videoltakaan löytäneet, eikä se pistevähennys meidän juhlintaa haitannut. Se oli meidän lauman kahdeksas koiraharrastuslaji, mistä virallinen tulos. Tollerista on moneksi, kuten usein toteamme. Näin hienon suorituksen jälkeen Hanna alkoi välittömästi etsimään seuraavia kokeita, harmi kun kaikki viikonloput on jo muista lajeista täynnä.

 

KOKONAISTA RATAA 27.1.2019

Hanna on vuoden alusta käynyt Myrrin ja Minkun kanssa rallytoko treeneissä. Hyvin on treenit sujuneet ja viime viikolla lähdin heidän mukaansa seuraamaan treeniä. Ensimmäiseltä tunnilta puuttui yksi treenaaja ja saimmekin ujutettua molemmat treenaamaan sille. Tällä kertaa harjoitusvuorossa oli radan treenaaminen, kaikkiaan sain sieltä laskettua 13 tehtävää. Vielä sen jälkeenkin oli ylemmän luokan tehtäviä, niitä Myrri ei vielä suorittanut, Minku kylläkin kävi kokeilemassa. Alkuun tutustuttiin rataan kymmenen minuutin ajan ja ohjaajalta saatiin tarkempia ohjeita tehtävien suorittamiseen. Kuten agissa, tässäkin lajissa esteiden harjoittelu ennen suoritusta on todella tärkeää, jos tulet esteelle eikä suoritus olekaan mielessä, saattaa koira pysähdyttäessa istua, joka sitten viekin kyseisen tehtävän nollille.

Tutustumisen jälkeen päästiin itse suoritukseen, Hanna aloitti koiristamme Myrrillä. Kuvasin suorituksen ja video siitä löytyy kennelimme face-sivulta. Hienosti Myrri suoritti kaikki esteet, erityisesti ihastelin tehtävää, missä otetaan askel, tullaan kyltin kohdalle, missä koiran tulee seisoa. Sitten kaksi askelta ja nyt tulee istua, vielä kerran otetaan kolme askelta ja nyt mennäänkin maahan. Hyvin tämäkin Myrriltä onnistui. Tässä vaiheessa sitä palkataan runsaasti, jatkossa palkkausta tullaan vähentämään, kun suoritusvarmuus lisääntyy. Hanna meni saman radan vielä Minkunkin kanssa, sekin selviytyi tehtävistä. Lisäksi Minku suoritti muutaman ylemmän tason tehtävän, kuten peruuttamisen. Tunnin aikana rata tehtiin vielä toistamiseen, se mentiinkin sitten jo vähän vauhdikkaammin. Hienoa oli tyttösten tekemistä katsoa, molemmat pitävät kontaktin tiukasti Hannaan ja esteet opitaan nopeasti. Varmasti lähden jatkossakin treeniä seuraamaan.

 

UUSI LAJI 19.11.2018

Hanna aloitti tänään uuden lajin Myrrin kanssa, rallytokon. Kuten tokokin, rallytoko todennäköisesti tulee olemaan Hanna harrastuslaji. Jollekin harjoituskerralle lähden ehdottomasti mukaan, jotta itsekin saan käsityksen lajista, paljonhan se pohjautuu tokoon, kuten nimikin kertoo.