Tavoitteet

VUOSI 2021 TAVOITTEET

Mitä odotuksia ja tavoitteita vuodelle 2021? Asetan tavoitteet ajatuksena, että korona ei enää kevään jälkeen vaikuttaisi koiratapahtumien peruuntumiseen.

Mummo pysyy edelleen tärkeimpänä "tavoitteena", myös vuodelle 2021. Taika piti kiinni sopimuksesta, mikä tehtiin muutama vuosi sitten, Taikan joutuessa mittavaan leikkaukseen. Silloin sovimme, että vietämme eläkepäiviä yhdessä ja se sopimus on pitänyt 1.12. alkaen. Täytynee tehdä uusi sopimus, jos vaikka vuosi kerrallaan ja edelleen toivon, että Taippuli pitää siitä kiinni. Taika osallistuu vuoden aikana edelleen lenkeille, osin tekee omia lenkkejään, milloin mummo määrää tahdin ja vauhdin. Mejä-jälkeä se pääsee haistelemaan ja toiveena on päästä mahdollisimman usein Hämeenkankaan maastoihin Jämille, missä mummo innostuu juoksentelemaan sekä tekemään hakua "nuoruuden" innolla.

Mahdollisesti Myrrille syntyy pentue vuoden aikana. Pentueelle annetaan parhaat mahdolliset eväät jatkoon. Siihen kuuluu paljon sosiaalistamista, jatkuvaa sylittelyä, virikkeitä (hop-lop) sekä riistaan tutustumista. Tutustuminen toisiin koiriin tapahtuu lauman kesken, heti kun Myrri sen sallii. Pennut asuvat olohuoneen vieressä, joten saavat myös kokemukset normaali talouden äänistä.

Hertalle tehdään vuoden aikana PEVISA-tutkimukset. Hertta tulee osallistumaan myös MH-kuvaukseen, mikäli paikka sellaiseen saadaan.

Toivottavasti vuoden aikana pääsemme harrastamaan koko lauman kesken ja monipuolisesti. Jokaiselle, myös omistajille, on kokeilun kautta löytynyt se oma mieleinen laji. Lajin tulee olla mieleinen koiralle ja ohjaajalle, yhteinen tekeminen on tärkeintä ja tulokset tulevat mahdollisesti harjoittelun kautta. Haasteena vuodelle edelleen korona sekä myös mahdollinen pentue rajoittaa tekemistä.

NÄYTTELY

Taika ei enää osallistu näyttelyihin. Lumolle toivotaan jatkoa upealle näyttelyvuodelle 2020. Veteraanivoittoja tavoitellaan, ehkä sieltä jokin näyttelyvoittokin (ROP/VSP) voisi olla tarjolla. Minku tekee paluun näyttelyihin ja tavoitellaan nyt alkuun PN-sijoituksia. Myrrin vuosi 2020 ei ollut yhtä näyttävä kuin 2019, mutta vuodella 2021 tavoite on edelleen ykkössijoissa. Hertalle selkeä tavoite on sertin saaminen. Tavoitteena myös jokin titteli jollekin vuoden aikana.

MEJÄ

Lumolle tavoitteena edelleen VOI1 tulokset sekä osallistumisoikeus arvokisaan. Minku osallistuu, mikäli riittäväsi koepaikkoja saadaan ja tavoite VOI1 tulos. Myrrille tavoitteena VOI1 tuloksia. Hertalle, harjoitusjälkien perusteella, asetetaan tavoitteeksi nousu voittaja-luokkaan. Tavoitteena vuodelle on myös oman mejä-kokeen järjestäminen OSKK:n (Oriveden Seudun Koirakerho) nimissä.

VEPE

Vuodelle 2021 pyritään saamaan harjoittelupaikka ISKK:n treeniryhmään. Treeniin osallistuu Lumo, Myrri ja Hertta. Katsotaan sitten kevään treenien perusteella miten jatketaan ja voisiko osallistuminen kokeeseen olla mahdollinen. Omia treenejä jatketaan omalla veneellä Hannan vanhempien rantatontilla.

AGI

Agitreenit jatkuvat vuoden alusta Myrrin ja Hertan kanssa. Myrri on kisavalmis ja startti tehdään kun korona sen sallii. Hertta jatkaa opettelua ja kenties vuoden lopulla sekin voisi kisaan startata. Lumo saattaa joskus lähteä mukaan, ihan vaan hauskaa pitämään. Toivon mukaan oma agi-kenttä tulee myös kesän aikana käyttöön.

RALLY-TOKO

Hanna jatkaa treenaamista Myrrin ja Hertan kanssa. Todennäköisesti osallistuu kokeeseen molempien kanssa. Varsinaista tavoitetta en rallyyn aseta, sillä se on täysin Hannan päätettävissä.

TAIPUMUSKOE

Lähdetaan vuoden alusta tekemään määrätietoista treeniä Hertalle, ajatuksena mahdollinen taipumuskoe.

 

VUOSI 2020

 

TITTELIT

Lumo
- Viron veteraanimuotovalio (EE VMVA)

Myrri
- Suomen jäljestämisvalio (FI JVA)
- Viron muotovalio (EE MVA)

Hertta
- Viron juniorimuotovalio (EE JMVA)

 

SIJOITUKSET JA KIERTOPALKINNOT

Lumo, Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys, Mejä-koira #1
Lumo, Ikaalisten seudun kennelkerho, Mejä-koira #1
Lumo, Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys, Näyttelykoira #1
Lumo, Satakunnan Noutajakoirayhdistys, Kaunein koira #1
Lumo, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelykoira #1
Lumo, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelyveteraani #1
Lumo, Oriveden seudun koirakerho, Näyttelykoira #1
Lumo, Oriveden seudun koirakerho, Veteraani #1
Hertta, Oriveden seudun koirakerho, Pentu #1
Lumo, Keuruun seudun kennelkerho, Näyttelykoira #1
Hertta, Keuruun seudun kennelkerho, Pentukoira #1
Lumo, Ikaalisten seudun kennelkerho, Näyttelykoira #1
Lumo, Oriveden seudun koirakerho, Mejä-koira #2
Lumo, Keuruun seudun kennelkerho, Mejä-koira #2
Myrri, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelykoira #2
Myrri, Keuruun seudun kennelkerho, Näyttelykoira #2
Hertta, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelytulokas #2
Myrri, Oriveden seudun koirakerho, Näyttelykoira #2
Myrri, Oriveden seudun koirakerho, Mejä-koira #3
Myrri, Keuruun seudun kennelkerho, Mejä-koira #3

 

SAAVUTUKSET

Asetin vuodelle 2020 tärkeimmäksi tavoitteeksi toiveen Taikan pysymisestä terveenä. Vielä on kuukausi vuotta jäljellä, mutta hyvin tämä toive näyttää toteutuneen. Edelleen se on lenkit kulkenut, osallistunut innolla mejä-jäljille ja hakutreeneihin. Joskus se jopa innostuu lenkillä juoksentelemaan tai nappaa kotona pehmolelun riepotukseen.

Myrri pääsi vuoden aikana MH-kuvaukseen ja sai täysin itsensä näköisen kuvauksen. Yllätyksiin reagoi poistuen paikalta, jääden kuitenkin alueelle ja hetken kuluttua oli valmis menemään Hannan ohjauksessa saman kohdan uudelleen. Leikki ei paljoa kiinnostanut, laukaukseen ei reagoinut, eikä osoittanut kuvauksen aikana minkäänlaista agressiivisuutta.

Pennut saateltiin maailmalle hyvin eväin. Ensimmäisten elinviikkojen aikana saivat todella paljon virikkeitä, riistaa haisteltavaksi, pentuhuoneissa olevat lelut, putki, kuutio, mobile... Pentuhuoneeseen tehtiin myös mejä-jälki oikeasta verestä, jota kaikki innolla haistelivat. Onneksi Minku salli muiden aikuisten tutustumisen pentuihin aika nopeasti, joten saivat paljon sosiaalistamista myös niiden osalta. Sylittelyä pennut saivat jatkuvasti, sillä jompikumpi tai molemmat meistä oli aina niiden seurana. Tyytyväisiä olemme myös uusiin omistajiin, yhteyttä ollaan pidetty aktiivisesti ja useamman pennun osalta ollaan nähty hienoja harrastussuorituksia.

Lauman uusin jäsen, Hertta eli Herttuli on sopeutunut laumaan täysin ilman ongelmia. Se on löytänyt paikkansa laumasta ja paras leikittäjä sille on Myrri, jonka kanssa päivittäin painitaan. Osallistuupa äippä Minkukin melko usein samaan painiin. Veteraaneja Lumoa ja Taikaa ei häiritä, niitä saa kuitenkin käydä moikkaamassa sekä haistelemassa ja viereenkin sovitaan nukkumaan. Ei varsinaisesti ollut tavoitteena, mutta yksi hieno saavutus oli Hertankin jälkeen todeta, että meillä on keskenään toimeen tuleva yhtenäinen lauma.

Hertta on koronasta huolimatta aloittanut treenit mejän, agin, rallyn osalta. Varista noudetaan ja kannetaan, hakutreenejä pitäisi tehdä useammin. Kesän alussa Herttuli oppi heti uimaan ja pääsi tekemään vesihakua. Vepeen liittyen se pääsi veneen kyytiin ja katseli sieltä hyvin rauhallisena. Hyvä harrastuskoira siitä näyttää tulevan, näyttelytuloksiin palataan alempana.

NÄYTTELY

Vuoden aikana suuri osa näyttelyitä peruttiin, siitä huolimatta saavutimme erinomaiset tulokset. Koronasta huolimatta tavoitteet saavutettiin, paitsi Taika ja Minku eivät vuoden aikana näyttelyihin osallistuneet, johtuen pentuprojektista, Taikan ulkonäöstä (turkki) ja logistisista järjestelyistä viiden koiran laumassa. Vähän yllättävästi Lumo otti vuoden 2020 meidän lauman kauneimman tittelin.

Alle tuli laskettua vuoden showtolleri tulokset, yhdistys kuitenkin, ihan ymmärrettävistä syistä, päätti jättää palkinnot jakamatta.

EPÄVIRALLINEN SHOW-TOLLERI 2020

Sijoitus

Virallinen nimi

Kutsumanimi

Omistaja

Pisteet

1.

Magicfox´s Malvira

Lumo

Hanna Helin ja Jarno Niemi

50

2.

Magicfox's Amarone

Myrri

Hanna Helin ja Jarno Niemi

37,5

3.

Funny Foot´s Gift Of Apache

Kerttu

Noora Hokkanen

21

3.

Hillitön Pikkymyy

Kiira

Krista Larinen

21

5.

Magicfox's Luca Bosio

Luca

Heidi Rajala

19

6.

Kitimat Big Leaf Maple

Toto

Marja Koski

18

 

Lumo

- KV ROP CACIB

- RN ROP x 3

- NORD VSP N-SERTI

- VET ROP x 6

- VET VSP x 2

Myrri

- KV ROP CACIB

- RN ROP

- RN VSP

- KV V-CACIB

- SERTI

Hertta

- KP ROP x 6 (KV, KR, 4xRN)

MEJÄ

Vuoden aikana mejässä starttasivat vain Myrri ja Lumo, johtuen vähentyneestä koemäärästä. Lumo kävi kolmessa kokeessa ja saavutti kaikissa VOI1 tuloksen hyvillä pisteillä (46,49,46). Lumo olisi pisteiden puolesta päässyt osallistumaan Satakunnan piirinmestaruuskisaan, mutta juoksut estivät osallistumisen. Minku ei kokeiden vähyydestä johtuen päässyt starttaamaan. Mahtavin tavoite oli tietenkin Myrrin valioituminen. Koronasta huolimatta erinomainen mejä-vuosi jälleen.

VEPE

Tavoitteena oli Lumolle osallistuminen kokeeseen ja luokkanousu. Kokeita ei järjestetty, joten se ei toteutunut. Treenimäärä kesän aikana jäi muutenkin vähälle.

AGI

Tavoitteena oli startata Myrrin kanssa ja se olisikin ollut ihan mahdollista osaamisen puolesta. Halusin kuitenkin varmuutta suorittamiseen ja vuoden lopun lähestyessä päätin olla ottamatta lisenssiä vain mahdollisen muutaman kisan takia. Lumo rallatteli vuoden aikana muutaman kerran. Uutena harrastus aloitettiin innokkaan Hertan kanssa. Se oppi perusteet hyvin nopeasti ja tekee tällä hetkellä jo useamman esteen rataa.

RALLY

Hanna on jatkanut treenaamista Myrrin kanssa ja Minkukin on mukana ollut muutaman kerran. Kouluttajan mielestä Myrri olisi jo valmis voittaja-luokkaan, Hanna päätti kuitenkin siirtää startin vuoden 2021 puolelle. Hertta on aloittanut myös rallyn ja edennyt siinä hienosti.

 

 

 

VUOSI 2020 TAVOITTEET

Edelleen vuoden 2020 tärkeimpänä "tavoitteena" toive siitä, että Taika pysyy terveenä! Vauhti viime vuoden aikana vähän hidastui, toivon mukaan se edelleen kiertää samat pitkät lenkit muun lauman kanssa. Reissuihin osallistuu kuntonsa mukaan, tällä hetkellä terveysongelmia ei ole. Kotomaastoissa sille tehdään noutotreeniä sekä mejä-jälkeä ja muuta virikkeistämistä. Myrrin MH-luonnekuvaus jäi erinäisistä syistä viime vuonna väliin, tänä vuonna on tarkoitus osallistua. Alkuvuoden tavoitteena on antaa syntyneelle pentueelle parhaat eväät jatkoon. Siihen kuuluu paljon sosiaalistamista, jatkuvaa sylittelyä, virikkeitä (hop-lop) sekä riistaan tutustumista. Tutustuminen toisiin koiriin tapahtuu lauman kesken, heti kun Minku sen sallii. Pennut asuvat olohuoneen vieressä ja olohuoneessa, joten saavat myös kokemukset normaali talouden äänistä.

Täysin avoimena pidän mahdollisen tulevan xx:n osallistumisen harrastuksiin vuoden aikana, katsellaan sitä sitten vuoden aikana. Myrri on kahden vuoden aikana tehnyt sellaiset tulokset sekä osallistunut kaikkeen, ettei vastaavaa tolleria taida ihan äkkiä syntyä...?

Pääasia on kuitenkin tyttösten kanssa harrastaminen sekä hauskan pitäminen, tulokset tulevat siinä sivussa, jos on tullakseen. Oman haasteensa tuo mahdollinen lauman lisääntyminen viiteen tolleriin. Kaikkeen ei millään ehdi, vaikka haluaisikin ja pentu tuo omat rajoituksensa.

Toiveena vuodelle 2020 on myös se, että ne ulkopuoliset, joille ei jalostustoimintamme kuulu, pysyisi sen ulkopuolella. Toiveena lisäksi, mikäli on pakottava tarve kuitenkin viestiä laittaa, tarkistettaisiin edes tietojen paikkansa pitävyys.

NÄYTTELY
Taika tulee osallistumaan joihinkin näyttelyihin kuntonsa mukaan. Toivotaan, että niissä Taika esiintyy tapansa mukaan häntä heiluen ja vallattomana. Kenties sieltä muutama veteraaniluokan voittokin voisi tulla. Lumo siirtyy veteraaniluokkaan, kilpailee siis Taikan kanssa. Upeaa saada äiti ja tytär yhdessä veteraaniluokkaan. Sieltä toivotaan myös Lumolle muutamia luokkavoittoja. Minkulle ja Myrrille toivotaan muutamia voittoja vuoden aikana. Ehkä jostain näyttelystä voisi titteliäkin olla tarjolla.

MEJÄ
Lumolle tavoitteena saada edelleen VOI1 tuloksia, Minku mahdollisesti osallistuu johonkin kokeeseen. Tavoitteena Lumolla myös osallistumisoikeus yhteen arvokisaan. Myrrillä kunnianhimoisena tavoitteena valioituminen.

VEPE
Lumon kanssa jatketaan vepe-treeniä ja tavoitteena on osallistuminen kokeeseen ja sitä kautta luokkanousu. Myrri jatkaa treenaamista ja niiden perusteella mietitään mahdollinen osallistuminen kokeeseen.

AGI
Myrri jatkaa vuoden alusta treenaamista ja tavoitteena lähteä kisaamaan. Vuoden alusta meillä on kaksi ohjattua treeniä viikossa, joten Lumokin pääsee rallattelemaan. Sen kanssa ei ole tarkoitus lähteä kisoihin.

RALLY-TOKO
Hanna jatkaa treenaamista Myrrin ja Minkun kanssa. Mahdollisesti osallistuu kisoihin, varsinaisia tavoitteita ei ainakaan minulla ole, sillä viime vuoden huikeat RTK1 ja RTK2 molemmille olivat saavutus, mistä riittää tällekin vuodelle.

 

VUOSI 2019

SIJOITUKSET JA KIERTOPALKINNOT:

Lumo, Suomen Noutajakoirayhdistys, PAATSAN MALJA
Lumo, Ikaalisten seudun kennelkerho, vuoden MEJÄ-koira #1
Myrri, Oriveden seudun koirakerho, MEJÄ-mestaruuskoe, paras AVO-luokan koira #1
Myrri, Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys, vuoden näyttelykoira #1
Myrri, Satakunnan Noutajakoirayhdistys, vuoden näyttelykoira #1
Myrri, Ikaalisten seudun kennelkerho, vuoden näyttelykoira #1
Myrri, Keuruun seudun kennelkerho, vuoden näyttelykoira #1
Taika, Oriveden seudun koirakerho, vuoden veteraani #1
Lumo, Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys, vuoden MEJÄ-koira #2
Lumo, Keuruun seuden kennelkerho, vuoden MEJÄ-koira #2
Lumo, Oriveden seurun koirakerho, vuoden metsästyskoira #2
Myrri, Novascotiannoutajat, SHOW-tolleri (paras narttu) #2
Lumo, Keuruun seudun kennelkerho, vuoden näyttelykoira #2
Myrri, Novascotiannoutajat, tulokas-tolleri #3
Lumo, Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys, vuoden näyttelykoira #3
Taika, Keuruun seudun kennelkerho, vuoden näyttelykoira #3

Myrri, Tampereen seudun koirakerho, vuoden näyttelykoira #3

Taika, Tampereen seudun koirakerho, vuoden näyttelyveteraani #3
Minku, Keuruun seudun kennelkerho, vuoden näyttelykoira #4

Lumo, Tampereen seudun koirakerho, vuoden näyttelykoira #4
Lumo, Novascotiannoutajat, MEJÄ-tolleri #5
Lumo, Novascotiannoutajat, VEPE-tolleri #5
Lumo, Novascotiannoutajat, SHOW-tolleri #5
Minku, Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys, vuoden näyttelykoira #5
Lumo, Novascotiannoutajat, MEJÄ-mestaruuskoe #7
Minku, Novascotiannoutajat, SHOW-tolleri #7

Minku, Tampereen seudun koirakerho, vuoden näyttelykoira #8
Taika, Novascotiannoutajat, SHOW-tolleri #9

 

TITTELIT:

Myrri
- Valko-Venäjän muotovalio
- Liettuan juniorimuotovalio
- Latvian juniorimuotovalio
- Viron juniorimuotovalio
- Baltian juniorimuotovalio
- Liettuan juniorivoittaja
- rally toko koulutustunnus RTK1, RTK2
Minku
- Valko-Venäjän grand muotovalio
- rally toko koulutustunnus RTK1, RTK2
Lumo
- Liettuan muotovalio
- Baltian muotovalio
Taika
- Liettuan veteraanivoittaja

NÄYTTELYT

TOLLERSHOW:
- Myrri PN1, VSP
- Kasvattaja, KP, BIS2
- Lumo ERI SA, VAK3
- Taika ERI SA, VEK2
- Lumo ja Minku, paras pari

SNJ erikoisnäyttely:
- Lumo PN4

 Myrrin näyttelyvuosi oli aivan huikea. Nuoresta iästään huolimatta, se oli laumamme näyttelytähti, kruunaten vuoden Tollershown PN1 ja VSP sijoituksella. Sertejä se keräsi vuoden aikana 28, eipä taida vastaavaa olla yhdelläkään tollerilla. Alla listauksena vielä huomattavimmat saavutukset, yllä olevien lisäksi.

Myrri vuoden aikana:

- KV ROP x 2, VSP x 1
- Nord ROP x 2, VSP x 3
- KR ROP x 2, VSP x 1 ja vielä RYP-4
- RN ROP x 3
- E (tollershow) VSP
- SERTI x 28

Minku vuoden aikana:

- Nord ROP x 1
- KR ROP x 1
- RN ROP x 1

Lumo vuoden aikana:

- Nord ROP x 1, VSP x 1
- KR ROP x 1
- RN ROP x 2

Taika vuoden aikana:

- RN VSP x 1
- VET ROP x 21
- VET VSP x 6

 

MEJÄ

Mejä kausi on vuodelta 2019 päättynyt, joten voidaan tehdä kaudesta yhteenveto. Kokeisiin startattiin vähän edellistä vuotta vähemmän, mutta tulokset olivat edelleen loistavia ja tavoitteet saavuttiin sekä ylitettiin. Taika ei tänä vuonna startannut, Minku starttasi kaksi kertaa, tuloksena yksi VOI1 tulos 46 pisteella ja toinen VOI3 tulos 25 pisteellä.

Lumo starttasi kauteen 6 kertaa, joista yksi keskeytyi toimestani ja muut viisi tuottivat VOI1 tuloksen. Lumo saavutti toukokuun kokeessa Eurajoella täydet 50 pistettä, upea suoritus. Vuoden tuloksilla saimme oikeuden startata tollereiden mestaruuskokeessa, yksi haaveista mejän puolelta toteutui. Itse kokeessa teimme hyvän suorituksen VOI1 ja 44 pistettä, mikä riitti 7 sijaan, kovatasoinen oli mestaruuskoe. Olisimme saaneet osallistumisoikeuden myös Satakunnan piirinmestaruuskokeeseen. Jätimme sen kuitenkin väliin ja päätimme kauden Orivedellä hyvällä tuloksella VOI1 ja 46 pistettä.

Myrri on ollut vuoden aikana melkoinen monilahjakkuus, eikä mejä ollut poikkeus. Myrri aloitti mejä-uransa toukokuussa Orivedellä, missä jäljesti heti AVO1 tuloksen 45 pisteellä. Seuraava tulos oli AVO3 ja 28 pistettä. Tollerimejässä se teki jälleen ykköstuloksen saaden 42 pistettä. Tämä tiesi nousua VOIttajaluokkaan. Alkuun tarkoitus oli VOIttajaluokassa startata vasta ensi vuonna, jotta saisimme myös muutaman treenin VOI-jäljestä. Päätimme kuitenkin toisin ja ilman treeniä, Myrri starttasi VOI-luokassa Orivedellä elokuun lopussa. Myrri osoitti kykynsä, yllätti meidät täysin ja teki heti VOI1 tuloksen 42 pisteellä.

VEPE

VEPEn osalta vuoden 2019 varsinaista tavoitetta eli luokkanousua Lumolle ei saavutettu. Lumo starttasi kokeeseen kaksi kertaa, saaden molemmista ALO3 tuloksen pisteillä 74/100 ja 75/100, molemmissa esineen viennistä ei saatu pisteitä. Se kuitenkin oppi kesän aikana myös esineen viennin, mutta harmittavasti se kokeissa ei onnistunut. Myrri suoritti treeneissä innolla ja oppi hyvin veneestä hypyn sekä veneen haun. Hukkuvan pelastusta päästiin kokeilemaan kesän aikana vain kerran ja silloin se vähän vierasti vedessä olevaa, vettä hakkaavaa olentoa, kävi kuitenkin sen vieressä, mutta ei lähtenyt tuomaan rantaan. Esineen viennissä päästiin hyvin alkuun, sitäkin on vielä SOVEa varten treenattava. Kesän aikana eivät Minku ja Taika osallistuneet treeneihin.

 

PUOLIVUOSIKATSAUS 6/2019

Tärkein toive vuodelle 2019 oli että Taika pysyy terveenä ja onneksi se on toistaiseksi toteutunut! Myrrin MH-kuvaus odottelee syksyä, terveydestä on tutkittuna silmät ja polvet, molemmat priimaa, muut tutkimukset tehdään loppuvuodesta.

Näyttelyistä oli tavoitteena Myrrille muutama serti, nyt niitä on kymmenen. Myrri on myös saavuttanut muotovalion arvon. Taika on jatkanut menestystään veteraaneissa, tälle vuodelle 11 ROP-vet tulosta. Lumo ja Minku molemmat ovat voittaneet tänä vuonna. Lauma on saanut lisäksi useita uusia titteleitä. Peräti kolme kertaa lauma on saavuttanut suomessa neloisvoiton nartuissa, näistä kaksi NORD-näyttelyssä.

Mejässä Lumo on saanut jo kolme 1-tulosta, yksi tuloksista täydet 50 pistettä. Minku on startannut kerran 1-tuloksella ja myös Myrri startannut kerran saaden heti AVO1-tuloksen. Lumon tulokset oikeuttavat melko varmasti tollereiden mejä-mestaruus sekä pm-starttiin.

Vepessä Lumo on jatkanut treenaamista ja kokeeseen osallistutaan 28.6. Myrri on käynyt treeneissä, innolla se suorittaa ja hyvin tehtävät sujuvat.

Agissa Myrrin treenit on kesätauolla, viimeistään syksyllä jatketaan. Suorittaminen on ollut niin hyvää, että todennäköisesti agi-starttikin tänä vuonna vielä nähdään. Lumo on käynyt muutamissa treeneissä rallattelemassa.

Hakutreenejä tehtiin keväällä, nyt kesän alussa aika ei oikein ole tahtonut riittää. Taipparit Myrrille on edelleen mielessä ja sitä varten treenejä jatketaan.

Rallyssä tavoitteena oli mahdollinen startti Minkulle ja Myrrille. Minku on vuoden alkuun startannut RTK1 koulutustunnuksen arvoisesti, lisäksi kerran AVO hyv ja Myrri kaksi kertaa ALO hyv.

Vuosi 2019 lähestyy puoliväliään, lähes kaikki tavoitteet on jo saavutettu ja useat niistä ylitetty. Näyttelymenestys on ollut huikeaa, kuten myös menestys mejässä, erityisesti sieltä saadut pisteet. Rallytokossa ollaan startattu jo 7 kertaa, mistä 6 kertaa hyväksytty suoritus. Vepeä ja agia on treenattu ja molemmat lajit odottelevat starttia loppuvuoteen.

 

 

Vuosi 2018

Vuoden 2018 saavutukset, kiertopalkinnot ja sijat:

TITTELIT 2018
Myrri
- Riga's Junior Winner 2018
- Juniori Voittaja 2018
Minku
- Riga's Winner 2018
- Helsinki Winner 2018
Taika
- Riga's Veteran Winner 2018
- Helsinki Veteran Winner 2018

TOLLERSHOW 2018
- Lumo PN2
- Lumo, paras pää- ja ilme
- Lumo ja Minku, paras pari
- Myrri, PPEK1 KP VSP-PEN

SNJ päänäyttely 2018
- Lumo PN3
- Myrri, PEK1 KP ROP-PEN

SIJOITUKSET
- Myrri Keuruun seudun kennelkerho, Pentukoira #1
- Myrri Tampereen seudun koirakerho, Näyttelytulokas #1
- Minku Tampereen seudun koirakerho, Harrastuskoira #1 (tasapisteet)
- Minku Keuruun seudun kennelkerho, Näyttelykoira #1
- Lumo Tampereen seudun koirakerho, Harrastuskoira #1 (tasapisteet)
- Lumo Ikaalisten seudun kennelkerho, Mejä-koira #1
- Taika Oriveden seudun koirakerho, Näyttelyveteraani #1

- Taika Tampereen seudun koirakerho, Näyttelyveteraani #2
- Lumo Oriveden seudun koirakerho, Metsästyskoira #2
- Lumo Pirkanmaan noutajakoirayhdistys, Näyttelykoira #2
- Lumo Keuruun seudun kennelkerho, MEJÄ #2

- Kennel Magicfox´s Oriveden seudun kennelkerho, Vuoden kasvattaja #3
- Myrri Oriveden seudun kennelkerho, Vuoden pentu #3
- Lumo VEPE-tolleri #3 (paras ALO)
- Lumo Pirkanmaan noutajakoirayhdistys, MEJÄ #3
- Minku Oriveden seudun koirakerho, Metsästyskoira #3

- Minku Keuruun seudun kennelkerho, MEJÄ #4
- Lumo MEJÄ-tolleri #4
- Lumo SHOW-tolleri #4
- Lumo Tampereen seudun koirakerho, Näyttelykoira #4
- Minku Pirkanmaan noutajakoirayhdistys, MEJÄ #4
- Minku Pirkanmaan noutajakoirayhdistys, Näyttelykoira #4
- Myrri TULOKAS-tolleri #5
- Minku MEJÄ-tolleri #5
- Minku SHOW-tolleri #7
- Taika VETERAANI-tolleri #7


TULEVA VUOSI 2019

Vuoden 2019 tärkein ei ole tavoite, vaan toive siitä, että Taika pysyy terveenä! Kuntonsa mukaisesti se osallistuu kaikkeen, lähtee näyttelyreissuille, haistelee mejä-jälkeä (kenties kisaakin), osallistuu noutotreeneihin, mitä milloinkin. Vuoden aikana Myrri käytetään terveystutkimuksissa sekä MH-luonnekuvauksessa. Hanna ei itselleen varsinaisia tulostavoitteita asettanut, itse tykkään kuitenkin laittaa vähän konkreettisimpia tavoitteita, niitä olen alle listannut. Pääasia on kuitenkin tyttösten kanssa harrastaminen sekä hauskan pitäminen, tulokset tulevat siinä sivussa, jos on tullakseen.

NÄYTTELY
Näyttelyistä on toiveena Myrrille muutama serti. Toivottavasti Taika jatkaa menestystään veteraaniluokassa. Lumolle ja Minkulle toivotaan muutamia voittoja vuoden aikana. Ehkä jostain näyttelystä voisi titteliäkin olla tarjolla.

MEJÄ
Minkulle ja Lumolle tavoitteena saada edelleen VOI1 tuloksia. Tavoitteena myös osallistumisoikeus yhteen arvokisaan. Myrrillä tavoitteena on yhden ykköstuloksen saaminen vuoden aikana, ensimmäiseen kokeeseen se osallistuu 18.4. toivottavasti sääolosuhteet sen sallivat.

VEPE
Lumon kanssa jatketaan vepe-treeniä ja tavoitteena on osallistuminen kokeeseen ja sitä kautta luokkanousu. Muu lauma osallistuu treeneihin vaihtelevasti, Myrrin kanssa aloitellaan ja katsotaan miten se siitä innostuu.

AGI
Myrri aloittaa vuoden alusta agin alkeiskurssilla. Alkuun lähdemme molemmat sitä ohjaamaan ja katsotaan jatko sitten tilanteen mukaan, olisiko siitä mahdollisesti jo kisaamaan vuoden aikana. Lumolle ostan myynnissä olevia vuoroja ja sen kanssa käymme treenaamassa, ainakin tässä vaiheessa ilman tavoitteita.

TAIPPARIT
Taippareita treenaillaan alkuvuosi, katsotaan sitten Myrrin mahdollinen osallistuminen taipumuskokeeseen.

RALLY-TOKO
Myrri osallistuu vuoden alusta rallyn jatkokurssille ja Minku valmennusryhmään. Rallyssa Hanna toimii ohjaajana, itse lähden