Tavoitteet

TAVOITTEET 2022

Tavoitteet vuodelle 2022? Koronasta johtuen tavoitteiden asettaminen on jälleen vähän haasteellista. Lähdetään sillä ajatuksella, että viimeistään maaliskuussa rajoituksia poistetaan ja loppuvuosi mentäisiin lähes normaalioloissa koiratapahtumien suhteen.

Taika-mummeli edelleen laumassa mukana puuskuttaa ja niin toivomme tämänkin vuoden osalta. Sille tarjotaan omat lenkit ja aktivoidaan mejä-jäljillä. Lumo on vuorostaan toipilaana leikkauksesta. Siltä leikattiin nisäkasvain ja samalla steriloitiin. Toivomme sen toipuvan jo kevään mejä-kokeisiin ja jatkavan aktiivisesti laumassa. Vuoden lopulla meillä saattaa olla pentue, mikäli juoksut osuvat siihen ajankohtaan tai sitten pentue siirtyy ensi vuoden alkuun. Pentue hoidetaan normaaliin tapaan tarjoten paljon aktivointia, sosiaalistamista, sylittelyä sekä riistaan tutustumista.

Charmille tehdään vuoden aikana PEVISA-tutkimukset, lisäksi se osallistuu MH-kuvaukseen.

NÄYTTELY

Näyttelyiden osalta vuosi 2021 oli aivan huikea ja tavoitteiden asettaminen sen jälkeen on vähän hankalaa. Lumolle tavoitellaan veteraanivoittoja. Minku siirtyy keväällä myös veteraaniluokkaan ja sitten saakin nähdä, kumpi tyttösistä on edellä. Eiköhän se Minkukin jonkin voiton veteraaniluokasta voisi saada. Myrrille toivotaan uutta nousua ja tavoitellaan ROP/VSP sijoja. Hertta, laumamme näyttelykuningatar 2021, sillekin toivotaan ROP/VSP sijoja. Charmi pääsee esiintymään junioriluokassa, sieltä toivotaan uusien näyttelysäännösten mukaista ROP/VSP-juniori sijoitusta.

Ehkä toiveeksi voi laittaa, suomessa uuden tittelin, veteraanimuotovalion saamisen Minkulle tai Lumolle. Charmin osalta pitää nähdä ensin virallinen näyttelytulos tai tuloksia, ennen kuin juniorimuotovaliota uskaltaa toivoa. Mikäli matkataan ulkomaille, eiköhän sieltä palailla muutaman uuden tittelin kanssa.

Kasvattajaluokassa tavoittelemme edelleen ROP-kasvattaja arvostelua.

MEJÄ

Lumolle tavoitteena jälleen VOI1 tulokset sekä osallistumisoikeus arvokisaan. Myrrille ja Hertalle tavoitteena VOI1 tuloksia. Charmi aloittaa mejä-uransa ja tavoitteena nousu voittaja-luokkaan.

VEPE

Tavoitteena vuodelle on omien treenien pitäminen koko laumalle. Hannan vanhemmat asuvat järven rannassa ja siellä on erinomainen ranta harjoitteluun. Katsotaan sitten treenien perusteella voisiko joku laumasta osallistua ihan kokeeseen. Koepaikan saaminen ei tietenkään ole varmaa, vaikka joku laumasta olisikin valmis.

AGI

Agissa pidetään välivuosi. Lumo ei enää rallattele iästään johtuen. Muut lauman jäsenet eivät innostuneet lajista sillä tavalla, että sitä kannattaisi jatkaa. Ehkä Charmille joku treenivuoro ja käydään katsomassa olisiko se agista innoissaan.

RALLY-TOKO

Hanna jatkaa treenaamista Myrrin, Hertan ja Charmin kanssa. Hänellä tavoitteena Charmille RTK1 ja Myrrille RTK3.

TAIPUMUSKOE

Pidetään taipumuskoe edelleen mukana tavoitteissa, vaikka toistaiseksi se ei olekaan ollut saavutettavissa. Vuosittain olemme treeniä tehneet ja saaneet neuvoja harjoittelun suhteen. Viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alusta alkaen olen tehnyt määrätietoista treeniä perusasioista lähtien. Sitä jatkan Charmin kanssa, keväällä lähdetään yhteisiin koulutuksiin ja sen perusteella katsotaan jatko. Laitetaan tavoitteeksi osallistuminen taipumuskokeeseen, jos ei läpäistä, niin saadaan ainakin arvokasta kokemusta.

 

 

VUOSI 2021

 

TITTELIT

Lumo

- Helsinki Veteran Winner (HeVW21)

- Liettua veteraanimuotovalio (LT VMVA)

Myrri

- Kansainvälinen näyttelyvalio (CIE)

- Liettua muotovalio (LT MVA)

Hertta

- Suomen jäljestämisvalio (FI JVA)

- Liettua muotovalio (LT MVA)

 

SIJOITUKSET JA KIERTOPALKINNOT

Hertta, Pirkanmaan noutajakoirayhdistys, Näyttelykoira #1
Lumo, Satakunnan noutajakoirayhdistys, Kaunein #1
Lumo, Ikaalisten seudun kennelkerho, Mejä-koira #1
Hertta, Keuruun seudun kennelkerho, Näyttelykoira #1
Lumo, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelyveteraani #1
Charmi, Oriveden seudun koirakerho, Pentu #1
Lumo, Oriveden seudun koirakerho, Veteraani #1
Hertta, Keuruun seudun kennelkerho, Rally-tokokoira #1
Magicfox´s, Oriveden seudun koirakerho, Kasvattaja #1
Lumo, Pirkanmaan noutajakoirayhdistys, Mejä-koira #2
Lumo, Oriveden seudun koirakerho, Mejä-koira #2
Myrri, Ikaalisten seudun kennelkerho, Mejä-koira #2
Lumo, Keuruun seudun kennelkerho, Mejä-koira #2
Hertta, Oriveden seudun koirakerho, Rally-tokokoira #2
Hertta, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelykoira #2
Hertta, Oriveden seudun koirakerho, Näyttelykoira #2
Lumo, Keuruun seudun kennelkerho, Näyttelykoira #2
Hertta, Ikaalisten seudun kennelkerho, Näyttelykoira #2
Charmi, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelytulokas #2
Charmi, Keuruun seudun kennelkerho, Pentukoira #2
Myrri, Pirkanmaan noutajakoirayhdistys, Mejä-koira #3
Hertta, Ikaalisten seudun kennelkerho, Mejä-koira #3
Myrri, Oriveden seudun koirakerho, Mejä-koira #3
Myrri, Keuruun seudun kennelkerho, Mejä-koira #3
Lumo, Pirkanmaan noutajakoirayhdistys, Näyttelykoira #3
Lumo, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelykoira #3
Myrri, Keuruun seudun kennelkerho, Näyttelykoira #3
Lumo, Ikaalisten seudun kennelkerho, Näyttelykoira #3

 

NOVASCOTIANNOUTAJAT RY
Vuoden Tolleri 2021

Hertta, SHOW-tolleri #1
Hertta, tulokas-tolleri #2
Lumo, Veteraani-tolleri #3
Lumo, Mejä-tolleri #5
Lumo, SHOW-tolleri #5
Myrri, SHOW-tolleri #6
Myrri, Mejä-tolleri #7
Hertta, Rally-toko-tolleri #7
Hertta, Mejä-tolleri #8

 

SAAVUTUKSET

Asetin vuosi sitten tavoitteet vuodelle 2021 sillä ajatuksella, ettei korona enää harrastamista haittaisi. Se ei ihan toteutunut, mutta siitä huolimatta pääsimme vuoden aikana hyvin osallistumaan eri koiraharrastuksiin, kilpailuihin sekä näyttelyihin.

Tavoitteena on jo muutaman vuoden ollut Mummelin mukana pysyminen. Se sopimus edelleen piti, eikä vuoden aikana terveysongelmia ilmennyt. Taika lenkitetään tällä hetkellä erikseen, saa kulkea flexissä omaa vauhtiaan. Kesän aikana se haisteli muutamat mejä-jäljet, siinä nenä edelleen toimii ja innolla se jäljen nuuskuttelee. Muuten se kulkee sisällä ja ulkoaitauksessa niin sanotusti "omia polkujaan" ja lauman muut jäsenet antaa sen olla rauhassa. Charppi on kylläkin ollut poikkeus, se käy aika ajoin nuolemassa Taikan suupieliä, Taika kääntää päätänsä pois, mutta Charmi jatkaa sinnikkäästi häntä heiluen. Mummeli sitten hetken tätä kestää, kunnes Charmi jatkaa matkaansa.

Myrrille syntyi pentue vuoden alussa ja upeasti se pentueen hoiti. Erityisesti se piti pentulaatikon ja huoneen todella siistinä, itse pääsi todella vähillä siivouksilla. Pentuja leikitettiin ja tarvittaessa vähän ojennettiin. Pennuilla oli tuttuun tapaan hop-lop, missä erilaisia virikkeitä tarjoiltiin päivittäin. Kevät mahdollisti myös ulkoaitauksen, sinne päästiin suoraan pentuhuoneen ovesta, joten siellä vierailtiin usein. Loppuvaiheessa koko lauma eli pentujen kanssa yhdessä, sitä yhteiseloa oli hienoa seurata. Pennuille saatiin upeat kodit ja tyytyväisinä olemme seuranneet niiden kehitystä ja harrastamista. Tottahan toki pentueesta piti yksi itsellekin jättää, joten Charmi on liittynyt laumamme nuorimmaiseksi, erinomaisesti se on joukkoon sopinut. Sille on tehty vuoden aikana useampi mejä-jälki ja lupaavalta harjoitusjäljet näyttävät. Sen lisäksi se harrastaa rallya, agia sekä noutohommia.

Hertalle tehtiin PEVISA-tutkimukset ja niissä se todettiin terveeksi. MH-kuvaus oli iso yllätys. Kuvaus järjestettiin viikolla ja kun emme odottaneet siinä mitään yllätyksiä, niin suostuin itse viemään Hertan kuvaukseen. Kuvaus meni mainiosti aina räminälaitteeseen asti. Siinä Hertta poistui, kun räminä alkoi. Kutsuin sitä luokseni, se ei palannut, vaan oli mennyt automme viereen odottamaan. Harmittavasti auto oli jätetty niin lähelle kuvauspaikkaa, että se sinne pääsi. Auton luona se käyttäytyi normaalisti, mutta ei houkutellen suostunut tulemaan takaisin räminälaitteelle, joten päätin keskeyttää kuvauksen. Onneksi tätä käytöstä ei näy normi elämisessä, se ei pelkää ääniä, eikä esimerkiksi viime yön ilotulitukset sitä häirinneet mitenkään.

Vuoden aikana harrastimme monipuolisesti päälajeina mejä, rally, agility ja näyttelyt. Myös noutotreenejä on tehty ja loppuvuodesta aloitin tavoitteellisen treenaamisen Charmin kanssa.

 

NÄYTTELY

Alkuvuodesta suuri osa näyttelyitä peruttiin, siitä huolimatta saavutimme vuoden aikana erinomaiset tulokset. Lumo saavutti sekä ylitti tavoitteet, veteraani- ja näyttelyvoittoja tuli useampia sekä Hyvinkään kaikkien rotujen (KR) näyttelystä BISVET-1 sijoitus. Minku sai tavoitteeksi asetettuja PN-sijoja. Myrri kärsi, pentueen jälkeen, kesän ja vielä syksynkin aikana karvakadosta, siitä huolimatta sillekin muutama ykkösija. Siitä tuli myös vuoden aikana Kansainvälinen näyttelyvalio, kun se Palangasta sai viimeisen vaadittavan Cacibin. Vuoden todellinen yllättäjä oli Hertta, ollen vuoden 2021 menestynein näyttelykoira laumassamme, ehkä jopa koko rodussa. Charmi pääsi vain kolmeen pentunäyttelyyn, voittaen (ROP) ne kaikki. Kasvattajaryhmistä saimme huikean menestyksen, yhteensä 14xROP-kasvattaja, isoimpana voittona Tollershow´n BIS1-kasvattaja, 11 kasvattajan joukosta.

Lumo

- KR BISVET-1
- KR ROP x 1
- RN ROP x 3
- RN VSP x 1
- VET ROP x 13
- VET VSP x 6

Myrri

- KR VSP x 1
- RN ROP x 2
- RN VSP x 1

Hertta

- NORD-serti x 2
- CACIB x 1
- NORD ROP x 2
- KV VSP x 1
- KR ROP x 1
- RN VSP x 1
- SERTI x 15

Charmi

- PEN-ROP x 3

 

MEJÄ

Vuoden aikana starttasivat Lumo, Myrri ja Hertta. Suurin saavutus oli Hertan valioituminen vain kuudella kokeella noin puolentoista vuoden iässä. Se teki vaadittavat kaksi AVO1 tulosta, siirtyi VOIttajaluokkaan, missä ensimmäinen koe keskeytettiin ja sen jälkeen tulikin suoraan kolme VOI1 tulosta ja valioituminen. Myrri voitti OSKK:n mestaruuden (VOI1 pisteet 42) elokuun lopussa järjestetyssä kokeessa ja teki sen lisäksi kaksi VOI1 tulosta pisteillä 47 ja 48, huikeita suorituksia. Lumo jatkoi vakuuttavaa suorittamista, yhteensä 6 VOI1 tulosta, pisteillä 44,45,46,48,48 ja 49. Kuten pisteetkin kertovat, Lumo vain paransi kesän/syksyn aikana. Kolmikko starttasi yhteensä 15 kertaa, yhtä keskeytystä lukuunottamatta kaikista muista 1-tulos. Tollereiden mejä-mestaruuteen Lumolla oli osallistumisoikeus, valitettavasti koe jäi väliin juoksuista johtuen.

 

VEPE

Vepessä oli välivuosi, osallistuimme vain yhteen järjestettyyn treeniin.

 

AGI

Treeniä jatkettiin Hertan ja Myrrin kanssa, Lumokin oli muutaman kerran matkassa. Osallistuin Hertan ja Myrrin kanssa kahdelle hyppyradalle. Suoritukset menivät ihan hyvin, valitettavasti kummankaan vauhti radalla ei ole riittävä., joten kaikista starteista hylätty.

 

RALLY

Loppuvuodesta Hanna starttasi rallykisoissa. Hertta saavutti kolmella ALO-luokan tuloksella RTK1-koulutustunnuksen. Myrri sai yhden VOI-luokan tuloksen. Varsinaista tavoitetta vuodelle ei ollut, joten näihin tuloksiin oltiin enemmän kuin tyytyväisiä.

 

VUOSI 2021 TAVOITTEET

Mitä odotuksia ja tavoitteita vuodelle 2021? Asetan tavoitteet ajatuksena, että korona ei enää kevään jälkeen vaikuttaisi koiratapahtumien peruuntumiseen.

Mummo pysyy edelleen tärkeimpänä "tavoitteena", myös vuodelle 2021. Taika piti kiinni sopimuksesta, mikä tehtiin muutama vuosi sitten, Taikan joutuessa mittavaan leikkaukseen. Silloin sovimme, että vietämme eläkepäiviä yhdessä ja se sopimus on pitänyt 1.12. alkaen. Täytynee tehdä uusi sopimus, jos vaikka vuosi kerrallaan ja edelleen toivon, että Taippuli pitää siitä kiinni. Taika osallistuu vuoden aikana edelleen lenkeille, osin tekee omia lenkkejään, milloin mummo määrää tahdin ja vauhdin. Mejä-jälkeä se pääsee haistelemaan ja toiveena on päästä mahdollisimman usein Hämeenkankaan maastoihin Jämille, missä mummo innostuu juoksentelemaan sekä tekemään hakua "nuoruuden" innolla.

Mahdollisesti Myrrille syntyy pentue vuoden aikana. Pentueelle annetaan parhaat mahdolliset eväät jatkoon. Siihen kuuluu paljon sosiaalistamista, jatkuvaa sylittelyä, virikkeitä (hop-lop) sekä riistaan tutustumista. Tutustuminen toisiin koiriin tapahtuu lauman kesken, heti kun Myrri sen sallii. Pennut asuvat olohuoneen vieressä, joten saavat myös kokemukset normaali talouden äänistä.

Hertalle tehdään vuoden aikana PEVISA-tutkimukset. Hertta tulee osallistumaan myös MH-kuvaukseen, mikäli paikka sellaiseen saadaan.

Toivottavasti vuoden aikana pääsemme harrastamaan koko lauman kesken ja monipuolisesti. Jokaiselle, myös omistajille, on kokeilun kautta löytynyt se oma mieleinen laji. Lajin tulee olla mieleinen koiralle ja ohjaajalle, yhteinen tekeminen on tärkeintä ja tulokset tulevat mahdollisesti harjoittelun kautta. Haasteena vuodelle edelleen korona sekä myös mahdollinen pentue rajoittaa tekemistä.

NÄYTTELY

Taika ei enää osallistu näyttelyihin. Lumolle toivotaan jatkoa upealle näyttelyvuodelle 2020. Veteraanivoittoja tavoitellaan, ehkä sieltä jokin näyttelyvoittokin (ROP/VSP) voisi olla tarjolla. Minku tekee paluun näyttelyihin ja tavoitellaan nyt alkuun PN-sijoituksia. Myrrin vuosi 2020 ei ollut yhtä näyttävä kuin 2019, mutta vuodella 2021 tavoite on edelleen ykkössijoissa. Hertalle selkeä tavoite on sertin saaminen. Tavoitteena myös jokin titteli jollekin vuoden aikana.

MEJÄ

Lumolle tavoitteena edelleen VOI1 tulokset sekä osallistumisoikeus arvokisaan. Minku osallistuu, mikäli riittäväsi koepaikkoja saadaan ja tavoite VOI1 tulos. Myrrille tavoitteena VOI1 tuloksia. Hertalle, harjoitusjälkien perusteella, asetetaan tavoitteeksi nousu voittaja-luokkaan. Tavoitteena vuodelle on myös oman mejä-kokeen järjestäminen OSKK:n (Oriveden Seudun Koirakerho) nimissä.

VEPE

Vuodelle 2021 pyritään saamaan harjoittelupaikka ISKK:n treeniryhmään. Treeniin osallistuu Lumo, Myrri ja Hertta. Katsotaan sitten kevään treenien perusteella miten jatketaan ja voisiko osallistuminen kokeeseen olla mahdollinen. Omia treenejä jatketaan omalla veneellä Hannan vanhempien rantatontilla.

AGI

Agitreenit jatkuvat vuoden alusta Myrrin ja Hertan kanssa. Myrri on kisavalmis ja startti tehdään kun korona sen sallii. Hertta jatkaa opettelua ja kenties vuoden lopulla sekin voisi kisaan startata. Lumo saattaa joskus lähteä mukaan, ihan vaan hauskaa pitämään. Toivon mukaan oma agi-kenttä tulee myös kesän aikana käyttöön.

RALLY-TOKO

Hanna jatkaa treenaamista Myrrin ja Hertan kanssa. Todennäköisesti osallistuu kokeeseen molempien kanssa. Varsinaista tavoitetta en rallyyn aseta, sillä se on täysin Hannan päätettävissä.

TAIPUMUSKOE

Lähdetaan vuoden alusta tekemään määrätietoista treeniä Hertalle, ajatuksena mahdollinen taipumuskoe.

 

VUOSI 2020

 

TITTELIT

Lumo
- Viron veteraanimuotovalio (EE VMVA)

Myrri
- Suomen jäljestämisvalio (FI JVA)
- Viron muotovalio (EE MVA)

Hertta
- Viron juniorimuotovalio (EE JMVA)

 

SIJOITUKSET JA KIERTOPALKINNOT

Lumo, Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys, Mejä-koira #1
Lumo, Ikaalisten seudun kennelkerho, Mejä-koira #1
Lumo, Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys, Näyttelykoira #1
Lumo, Satakunnan Noutajakoirayhdistys, Kaunein koira #1
Lumo, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelykoira #1
Lumo, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelyveteraani #1
Lumo, Oriveden seudun koirakerho, Näyttelykoira #1
Lumo, Oriveden seudun koirakerho, Veteraani #1
Hertta, Oriveden seudun koirakerho, Pentu #1
Lumo, Keuruun seudun kennelkerho, Näyttelykoira #1
Hertta, Keuruun seudun kennelkerho, Pentukoira #1
Lumo, Ikaalisten seudun kennelkerho, Näyttelykoira #1
Lumo, Oriveden seudun koirakerho, Mejä-koira #2
Lumo, Keuruun seudun kennelkerho, Mejä-koira #2
Myrri, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelykoira #2
Myrri, Keuruun seudun kennelkerho, Näyttelykoira #2
Hertta, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelytulokas #2
Myrri, Oriveden seudun koirakerho, Näyttelykoira #2
Myrri, Oriveden seudun koirakerho, Mejä-koira #3
Myrri, Keuruun seudun kennelkerho, Mejä-koira #3

 

SAAVUTUKSET

Asetin vuodelle 2020 tärkeimmäksi tavoitteeksi toiveen Taikan pysymisestä terveenä. Vielä on kuukausi vuotta jäljellä, mutta hyvin tämä toive näyttää toteutuneen. Edelleen se on lenkit kulkenut, osallistunut innolla mejä-jäljille ja hakutreeneihin. Joskus se jopa innostuu lenkillä juoksentelemaan tai nappaa kotona pehmolelun riepotukseen.

Myrri pääsi vuoden aikana MH-kuvaukseen ja sai täysin itsensä näköisen kuvauksen. Yllätyksiin reagoi poistuen paikalta, jääden kuitenkin alueelle ja hetken kuluttua oli valmis menemään Hannan ohjauksessa saman kohdan uudelleen. Leikki ei paljoa kiinnostanut, laukaukseen ei reagoinut, eikä osoittanut kuvauksen aikana minkäänlaista agressiivisuutta.

Pennut saateltiin maailmalle hyvin eväin. Ensimmäisten elinviikkojen aikana saivat todella paljon virikkeitä, riistaa haisteltavaksi, pentuhuoneissa olevat lelut, putki, kuutio, mobile... Pentuhuoneeseen tehtiin myös mejä-jälki oikeasta verestä, jota kaikki innolla haistelivat. Onneksi Minku salli muiden aikuisten tutustumisen pentuihin aika nopeasti, joten saivat paljon sosiaalistamista myös niiden osalta. Sylittelyä pennut saivat jatkuvasti, sillä jompikumpi tai molemmat meistä oli aina niiden seurana. Tyytyväisiä olemme myös uusiin omistajiin, yhteyttä ollaan pidetty aktiivisesti ja useamman pennun osalta ollaan nähty hienoja harrastussuorituksia.

Lauman uusin jäsen, Hertta eli Herttuli on sopeutunut laumaan täysin ilman ongelmia. Se on löytänyt paikkansa laumasta ja paras leikittäjä sille on Myrri, jonka kanssa päivittäin painitaan. Osallistuupa äippä Minkukin melko usein samaan painiin. Veteraaneja Lumoa ja Taikaa ei häiritä, niitä saa kuitenkin käydä moikkaamassa sekä haistelemassa ja viereenkin sovitaan nukkumaan. Ei varsinaisesti ollut tavoitteena, mutta yksi hieno saavutus oli Hertankin jälkeen todeta, että meillä on keskenään toimeen tuleva yhtenäinen lauma.

Hertta on koronasta huolimatta aloittanut treenit mejän, agin, rallyn osalta. Varista noudetaan ja kannetaan, hakutreenejä pitäisi tehdä useammin. Kesän alussa Herttuli oppi heti uimaan ja pääsi tekemään vesihakua. Vepeen liittyen se pääsi veneen kyytiin ja katseli sieltä hyvin rauhallisena. Hyvä harrastuskoira siitä näyttää tulevan, näyttelytuloksiin palataan alempana.

NÄYTTELY

Vuoden aikana suuri osa näyttelyitä peruttiin, siitä huolimatta saavutimme erinomaiset tulokset. Koronasta huolimatta tavoitteet saavutettiin, paitsi Taika ja Minku eivät vuoden aikana näyttelyihin osallistuneet, johtuen pentuprojektista, Taikan ulkonäöstä (turkki) ja logistisista järjestelyistä viiden koiran laumassa. Vähän yllättävästi Lumo otti vuoden 2020 meidän lauman kauneimman tittelin.

Alle tuli laskettua vuoden showtolleri tulokset, yhdistys kuitenkin, ihan ymmärrettävistä syistä, päätti jättää palkinnot jakamatta.

EPÄVIRALLINEN SHOW-TOLLERI 2020

Sijoitus

Virallinen nimi

Kutsumanimi

Omistaja

Pisteet

1.

Magicfox´s Malvira

Lumo

Hanna Helin ja Jarno Niemi

50

2.

Magicfox's Amarone

Myrri

Hanna Helin ja Jarno Niemi

37,5

3.

Funny Foot´s Gift Of Apache

Kerttu

Noora Hokkanen

21

3.

Hillitön Pikkymyy

Kiira

Krista Larinen

21

5.

Magicfox's Luca Bosio

Luca

Heidi Rajala

19

6.

Kitimat Big Leaf Maple

Toto

Marja Koski

18

 

Lumo

- KV ROP CACIB

- RN ROP x 3

- NORD VSP N-SERTI

- VET ROP x 6

- VET VSP x 2

Myrri

- KV ROP CACIB

- RN ROP

- RN VSP

- KV V-CACIB

- SERTI

Hertta

- KP ROP x 6 (KV, KR, 4xRN)

MEJÄ

Vuoden aikana mejässä starttasivat vain Myrri ja Lumo, johtuen vähentyneestä koemäärästä. Lumo kävi kolmessa kokeessa ja saavutti kaikissa VOI1 tuloksen hyvillä pisteillä (46,49,46). Lumo olisi pisteiden puolesta päässyt osallistumaan Satakunnan piirinmestaruuskisaan, mutta juoksut estivät osallistumisen. Minku ei kokeiden vähyydestä johtuen päässyt starttaamaan. Mahtavin tavoite oli tietenkin Myrrin valioituminen. Koronasta huolimatta erinomainen mejä-vuosi jälleen.

VEPE

Tavoitteena oli Lumolle osallistuminen kokeeseen ja luokkanousu. Kokeita ei järjestetty, joten se ei toteutunut. Treenimäärä kesän aikana jäi muutenkin vähälle.

AGI

Tavoitteena oli startata Myrrin kanssa ja se olisikin ollut ihan mahdollista osaamisen puolesta. Halusin kuitenkin varmuutta suorittamiseen ja vuoden lopun lähestyessä päätin olla ottamatta lisenssiä vain mahdollisen muutaman kisan takia. Lumo rallatteli vuoden aikana muutaman kerran. Uutena harrastus aloitettiin innokkaan Hertan kanssa. Se oppi perusteet hyvin nopeasti ja tekee tällä hetkellä jo useamman esteen rataa.

RALLY

Hanna on jatkanut treenaamista Myrrin kanssa ja Minkukin on mukana ollut muutaman kerran. Kouluttajan mielestä Myrri olisi jo valmis voittaja-luokkaan, Hanna päätti kuitenkin siirtää startin vuoden 2021 puolelle. Hertta on aloittanut myös rallyn ja edennyt siinä hienosti.

 

 

 

VUOSI 2020 TAVOITTEET

Edelleen vuoden 2020 tärkeimpänä "tavoitteena" toive siitä, että Taika pysyy terveenä! Vauhti viime vuoden aikana vähän hidastui, toivon mukaan se edelleen kiertää samat pitkät lenkit muun lauman kanssa. Reissuihin osallistuu kuntonsa mukaan, tällä hetkellä terveysongelmia ei ole. Kotomaastoissa sille tehdään noutotreeniä sekä mejä-jälkeä ja muuta virikkeistämistä. Myrrin MH-luonnekuvaus jäi erinäisistä syistä viime vuonna väliin, tänä vuonna on tarkoitus osallistua. Alkuvuoden tavoitteena on antaa syntyneelle pentueelle parhaat eväät jatkoon. Siihen kuuluu paljon sosiaalistamista, jatkuvaa sylittelyä, virikkeitä (hop-lop) sekä riistaan tutustumista. Tutustuminen toisiin koiriin tapahtuu lauman kesken, heti kun Minku sen sallii. Pennut asuvat olohuoneen vieressä ja olohuoneessa, joten saavat myös kokemukset normaali talouden äänistä.

Täysin avoimena pidän mahdollisen tulevan xx:n osallistumisen harrastuksiin vuoden aikana, katsellaan sitä sitten vuoden aikana. Myrri on kahden vuoden aikana tehnyt sellaiset tulokset sekä osallistunut kaikkeen, ettei vastaavaa tolleria taida ihan äkkiä syntyä...?

Pääasia on kuitenkin tyttösten kanssa harrastaminen sekä hauskan pitäminen, tulokset tulevat siinä sivussa, jos on tullakseen. Oman haasteensa tuo mahdollinen lauman lisääntyminen viiteen tolleriin. Kaikkeen ei millään ehdi, vaikka haluaisikin ja pentu tuo omat rajoituksensa.

Toiveena vuodelle 2020 on myös se, että ne ulkopuoliset, joille ei jalostustoimintamme kuulu, pysyisi sen ulkopuolella. Toiveena lisäksi, mikäli on pakottava tarve kuitenkin viestiä laittaa, tarkistettaisiin edes tietojen paikkansa pitävyys.

NÄYTTELY
Taika tulee osallistumaan joihinkin näyttelyihin kuntonsa mukaan. Toivotaan, että niissä Taika esiintyy tapansa mukaan häntä heiluen ja vallattomana. Kenties sieltä muutama veteraaniluokan voittokin voisi tulla. Lumo siirtyy veteraaniluokkaan, kilpailee siis Taikan kanssa. Upeaa saada äiti ja tytär yhdessä veteraaniluokkaan. Sieltä toivotaan myös Lumolle muutamia luokkavoittoja. Minkulle ja Myrrille toivotaan muutamia voittoja vuoden aikana. Ehkä jostain näyttelystä voisi titteliäkin olla tarjolla.

MEJÄ
Lumolle tavoitteena saada edelleen VOI1 tuloksia, Minku mahdollisesti osallistuu johonkin kokeeseen. Tavoitteena Lumolla myös osallistumisoikeus yhteen arvokisaan. Myrrillä kunnianhimoisena tavoitteena valioituminen.

VEPE
Lumon kanssa jatketaan vepe-treeniä ja tavoitteena on osallistuminen kokeeseen ja sitä kautta luokkanousu. Myrri jatkaa treenaamista ja niiden perusteella mietitään mahdollinen osallistuminen kokeeseen.

AGI
Myrri jatkaa vuoden alusta treenaamista ja tavoitteena lähteä kisaamaan. Vuoden alusta meillä on kaksi ohjattua treeniä viikossa, joten Lumokin pääsee rallattelemaan. Sen kanssa ei ole tarkoitus lähteä kisoihin.

RALLY-TOKO
Hanna jatkaa treenaamista Myrrin ja Minkun kanssa. Mahdollisesti osallistuu kisoihin, varsinaisia tavoitteita ei ainakaan minulla ole, sillä viime vuoden huikeat RTK1 ja RTK2 molemmille olivat saavutus, mistä riittää tällekin vuodelle.

 

VUOSI 2019

SIJOITUKSET JA KIERTOPALKINNOT:

Lumo, Suomen Noutajakoirayhdistys, PAATSAN MALJA
Lumo, Ikaalisten seudun kennelkerho, vuoden MEJÄ-koira #1
Myrri, Oriveden seudun koirakerho, MEJÄ-mestaruuskoe, paras AVO-luokan koira #1
Myrri, Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys, vuoden näyttelykoira #1
Myrri, Satakunnan Noutajakoirayhdistys, vuoden näyttelykoira #1
Myrri, Ikaalisten seudun kennelkerho, vuoden näyttelykoira #1
Myrri, Keuruun seudun kennelkerho, vuoden näyttelykoira #1
Taika, Oriveden seudun koirakerho, vuoden veteraani #1
Lumo, Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys, vuoden MEJÄ-koira #2
Lumo, Keuruun seuden kennelkerho, vuoden MEJÄ-koira #2
Lumo, Oriveden seurun koirakerho, vuoden metsästyskoira #2
Myrri, Novascotiannoutajat, SHOW-tolleri (paras narttu) #2
Lumo, Keuruun seudun kennelkerho, vuoden näyttelykoira #2
Myrri, Novascotiannoutajat, tulokas-tolleri #3
Lumo, Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys, vuoden näyttelykoira #3
Taika, Keuruun seudun kennelkerho, vuoden näyttelykoira #3

Myrri, Tampereen seudun koirakerho, vuoden näyttelykoira #3

Taika, Tampereen seudun koirakerho, vuoden näyttelyveteraani #3
Minku, Keuruun seudun kennelkerho, vuoden näyttelykoira #4

Lumo, Tampereen seudun koirakerho, vuoden näyttelykoira #4
Lumo, Novascotiannoutajat, MEJÄ-tolleri #5
Lumo, Novascotiannoutajat, VEPE-tolleri #5
Lumo, Novascotiannoutajat, SHOW-tolleri #5
Minku, Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys, vuoden näyttelykoira #5
Lumo, Novascotiannoutajat, MEJÄ-mestaruuskoe #7
Minku, Novascotiannoutajat, SHOW-tolleri #7

Minku, Tampereen seudun koirakerho, vuoden näyttelykoira #8
Taika, Novascotiannoutajat, SHOW-tolleri #9

 

TITTELIT: