Tulokset 2023

 

VUOSI 2023

 

KIERTOPALKINNOT:

CHARMI, PAATSAN MALJA

 

SIJOITUKSET:

NOVASCOTIANNOUTAJAT ry

Charmi, MEJÄ-tolleri #1
Charmi, TULOKAS-tolleri #1
Charmi, SHOW-tolleri #2
Lumo, MEJÄ-tolleri #3
Lumo, VETERAANI-tolleri #3
Hertta, SHOW-tolleri #4
Charmi, TOP-tolleri #5
Charmi, RALLY-TOKO-tolleri #9
Hertta, RALLY-TOKO-tolleri #10

SATAKUNNAN NOUTAJAKOIRAYHDISTYS

Charmi, KAUNEIN KOIRA #1
Charmi, MEJÄKOIRA #1
Charmi, RALLY-TOKOKOIRA #2
Hertta, RALLY-TOKOKOIRA #3
Lumo, MEJÄKOIRA #3
Hertta, KAUNEIN KOIRA #3 (jaettu)

 

TITTELIT:

CHARMI

- Kansainvälinen muotovalio (CIB)
- Kansainvälinen näyttelyvalio (CIE)
- Suomen muotovalio (FI MVA)
- Käyttövalio (FI KVA-VAHI)
- Rally-tokon koulutustunnus 2 (RTK2)
- Viron muotovalio (EE MVA)

HERTTA

- Kansainvälinen näyttelyvalio (CIE)
- Rally-tokon koulutustunnus 2 (RTK2)

 

 

MEJÄ (1.10.)

MEJÄ:n kilpailukausi on päättynyt, joten on siis yhteenvedon aika kaudesta. Charmi starttasi 13, Lumo viisi kertaa ja Soma ehti juuri ennen kilpailukauden päätyttyä aloittaa mejäuransa yhdellä AVO-jäljellä. Näistä starteista peräti seitsemän oli arvokisoissa. Muut lauman jäsenet pääsivät harjoitusjäljille.

Charmi teki kaikista kokeista, yhtä lukuun ottamatta, VOI1-tuloksen, saaden myös vuoden ainoan täydet 50 pistettä (VOI-luokka) kaikista tollereiden starteista. Arvokisamenestys oli aivan huikeaa, se alkoi Keuruulta tollereiden mejä-mestaruuden voitolla, siitä Satakunnan piirinmestaruuteen Karvialla sekä noutajarotujen mejä-mestaruuteen Tuusniemellä. Kauden päätti loistava menestys SM-kisoissa, missä ensin karsintakisan kakkossija (2/19) ja finaalissa palkintopallille SM-PRONSSIA!

Lumo osallistui viimeisen kerran kokeisiin. MEJÄ-ura päättyi upeasti neljään VOI1- ja yhteen VOI2-tulokseen. Tollerimejässä ja PM-mejässä molemmissa sijalle 5/7.

Soma täytti syksyllä tarvittavat 9kk ja ehti kuin ehtikin yhteen kokeeseen, siitä hienosti AVO1 ja 45 pistettä.

"Vuoden mejä-koira" -virallisiin tuloksiin palataan ensi vuoden alussa, mutta eiköhän ykkössija kuitata niin tollereiden kuin Satakunnan ja Pirkanmaan noutajakoirayhdistysten kisassa :-)

 

NÄYTTELYT (4.1.)

Näyttelykäynnit jäivät vuoden 2023 aikana alle kahdenkymmenen. Siihen verrattuna tulokset olivat aivan loistavat. Myrri, viime vuoden laumamme kaunotar, ei ehtinyt pentueesta johtuen pyörähtämään kehässä kuin kuusi kertaa. Charmi nousi tämän vuoden näyttelytähdeksi. Vuoden yllättäjä oli ehdottomasti Soma, ihan nimensä mukainen siitä taitaakin kasvaa. Veteraaneista vain Lumoa käytettiin kehässä, Minku sai jäädä eläkkeelle, Taikan seuraksi.

Soma kävi kehässä vain neljä kertaa ja viimeisessä näyttelyssä Tampereella oli upeasti PN3, ollen vielä jun-rop, saaden vara-sertin ja junnu-sertin. Charmi menestyi hienosti, tulokset tulivat pääosin isoista näyttelyistä, ryhmänäyttelyssä se kävi vain kaksi kertaa. ROP se oli kolme ja VSP viisi kertaa. Cacib saatiin neljästi ja nord-serti kerran. Viimeisen sertin se sai heti alkuvuodesta ja sitä kautta Suomen muotovalion tittelin. Marraskuussa kävimme Tartossa ja sieltä Charmi sai viimeisen tarvittavan Cacibinsa CIB ja CIE titteleitä varten. Hertta oli vuoden aikana kaksi kertaa ROP ja kerran VSP, lisäksi yksi cacib ja kaksi vara-cacibia. Myrrin tulokset jäivät vaatimattomiksi. Lumo oli neljä kertaa vet-rop ja sai yhden vet-cacibin.

Näyttelytulokset suomesta:

Soma
- PEN-ROP x 1
- JUN-ROP x 1

Charmi
- ROP x 3
- VSP x 5
- CACIB x 4
- NORD-SERT x 1
- SERTI x 1

Hertta
- ROP x 2
- CACIB x 1

Lumo
- VET ROP x 4
- VET-CACIB x 1

 

RALLY-TOKO (25.12.)

Rallyssa Hanna jatkoi treenejä Myrrin, Hertan, Charmin ja Soman kanssa. Kolmesti kisoissa kävivät Charmi ja Hertta, molemmat suorittivat upeasti suoraan koulutustunnuksen 2 (RTK2). Molempien tuloksetkin olivat hienoja, Hertta 93, 88 ja 92, Charmi 90, 87 ja 99.

 

HIRV-J (11.12.)

Charmi pääsi HIRV-J kokeeseen ensimmäisenä laumastamme. Hienosti se jäljestyksestä suoriutui ja sai hyväksyttävän suorituksen. Sitä kautta siitä tuli jäljestysvalio (FI KVA-VAHI).

 

NOME (11.12.)

Charmi aloitti NOME-treenit alkuvuodesta. Kesän aikana treenit jäivät tauolle ja keskityttiin MEJÄ:än. Syksyllä treenit jälleen jatkuivat, Somalla keskittyen taippareihin ja Charmilla NOME-B kokeeseen.

 

VAHI, VEPE, AGI (11.12.)

Vuoden 2023 aikana ei startattu kertaakaan VAHI-kokeessa. Charmilla kokeet olivat täynnä ja vanhemmilla koirilla tuskin enää startataan. Somalla ei vielä riittävästi kokemusta kokeeseen ja ikäkin tuli täyteen vasta kauden lopussa. Vepessä tehtiin muutama hyppy veneestä sekä veneen nouto, hakutreenien yhteydessä. Agility on edelleen tauolla.

 

 

TAVOITTEET 2023:

Olen vuoden alussa määritellyt tavoitteet kyseiselle vuodelle. Edellisten vuosien aikana tavoitteet on pääosin saavutettu ja monelta osin ylitetty. Nyt on oikeastaan niin paljon saavutettu, etten halua enää tavoitteita asettaa. Toiveena esitän, että veteraanimme saisivat vielä lauman mukana terveinä mahdollisimman pitkään viettää.