Tulokset 2020

 

VUOSI 2020

 

TITTELIT

Lumo
- Viron veteraanimuotovalio (EE VMVA)

Myrri
- Suomen jäljestämisvalio (FI JVA)
- Viron muotovalio (EE MVA)

Hertta
- Viron juniorimuotovalio (EE JMVA)

 

SIJOITUKSET JA KIERTOPALKINNOT

Lumo, Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys, Mejä-koira #1
Lumo, Ikaalisten seudun kennelkerho, Mejä-koira #1
Lumo, Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys, Näyttelykoira #1
Lumo, Satakunnan Noutajakoirayhdistys, Kaunein koira #1
Lumo, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelykoira #1
Lumo, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelyveteraani #1
Lumo, Oriveden seudun koirakerho, Näyttelykoira #1
Lumo, Oriveden seudun koirakerho, Veteraani #1
Hertta, Oriveden seudun koirakerho, Pentu #1
Lumo, Keuruun seudun kennelkerho, Näyttelykoira #1
Hertta, Keuruun seudun kennelkerho, Pentukoira #1
Lumo, Ikaalisten seudun kennelkerho, Näyttelykoira #1
Lumo, Oriveden seudun koirakerho, Mejä-koira #2
Lumo, Keuruun seudun kennelkerho, Mejä-koira #2
Myrri, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelykoira #2
Myrri, Keuruun seudun kennelkerho, Näyttelykoira #2
Hertta, Tampereen seudun koirakerho, Näyttelytulokas #2
Myrri, Oriveden seudun koirakerho, Näyttelykoira #2
Myrri, Oriveden seudun koirakerho, Mejä-koira #3
Myrri, Keuruun seudun kennelkerho, Mejä-koira #3

 

SAAVUTUKSET

Asetin vuodelle 2020 tärkeimmäksi tavoitteeksi toiveen Taikan pysymisestä terveenä. Vielä on kuukausi vuotta jäljellä, mutta hyvin tämä toive näyttää toteutuneen. Edelleen se on lenkit kulkenut, osallistunut innolla mejä-jäljille ja hakutreeneihin. Joskus se jopa innostuu lenkillä juoksentelemaan tai nappaa kotona pehmolelun riepotukseen.

Myrri pääsi vuoden aikana MH-kuvaukseen ja sai täysin itsensä näköisen kuvauksen. Yllätyksiin reagoi poistuen paikalta, jääden kuitenkin alueelle ja hetken kuluttua oli valmis menemään Hannan ohjauksessa saman kohdan uudelleen. Leikki ei paljoa kiinnostanut, laukaukseen ei reagoinut, eikä osoittanut kuvauksen aikana minkäänlaista agressiivisuutta.

Pennut saateltiin maailmalle hyvin eväin. Ensimmäisten elinviikkojen aikana saivat todella paljon virikkeitä, riistaa haisteltavaksi, pentuhuoneissa olevat lelut, putki, kuutio, mobile... Pentuhuoneeseen tehtiin myös mejä-jälki oikeasta verestä, jota kaikki innolla haistelivat. Onneksi Minku salli muiden aikuisten tutustumisen pentuihin aika nopeasti, joten saivat paljon sosiaalistamista myös niiden osalta. Sylittelyä pennut saivat jatkuvasti, sillä jompikumpi tai molemmat meistä oli aina niiden seurana. Tyytyväisiä olemme myös uusiin omistajiin, yhteyttä ollaan pidetty aktiivisesti ja useamman pennun osalta ollaan nähty hienoja harrastussuorituksia.

Lauman uusin jäsen, Hertta eli Herttuli on sopeutunut laumaan täysin ilman ongelmia. Se on löytänyt paikkansa laumasta ja paras leikittäjä sille on Myrri, jonka kanssa päivittäin painitaan. Osallistuupa äippä Minkukin melko usein samaan painiin. Veteraaneja Lumoa ja Taikaa ei häiritä, niitä saa kuitenkin käydä moikkaamassa sekä haistelemassa ja viereenkin sovitaan nukkumaan. Ei varsinaisesti ollut tavoitteena, mutta yksi hieno saavutus oli Hertankin jälkeen todeta, että meillä on keskenään toimeen tuleva yhtenäinen lauma.

Hertta on koronasta huolimatta aloittanut treenit mejän, agin, rallyn osalta. Varista noudetaan ja kannetaan, hakutreenejä pitäisi tehdä useammin. Kesän alussa Herttuli oppi heti uimaan ja pääsi tekemään vesihakua. Vepeen liittyen se pääsi veneen kyytiin ja katseli sieltä hyvin rauhallisena. Hyvä harrastuskoira siitä näyttää tulevan, näyttelytuloksiin palataan alempana.

NÄYTTELY

Vuoden aikana suuri osa näyttelyitä peruttiin, siitä huolimatta saavutimme erinomaiset tulokset. Koronasta huolimatta tavoitteet saavutettiin, paitsi Taika ja Minku eivät vuoden aikana näyttelyihin osallistuneet, johtuen pentuprojektista, Taikan ulkonäöstä (turkki) ja logistisista järjestelyistä viiden koiran laumassa. Vähän yllättävästi Lumo otti vuoden 2020 meidän lauman kauneimman tittelin.

Alle tuli laskettua vuoden showtolleri tulokset, yhdistys kuitenkin, ihan ymmärrettävistä syistä, päätti jättää palkinnot jakamatta.

EPÄVIRALLINEN SHOW-TOLLERI 2020

Sijoitus

Virallinen nimi

Kutsumanimi

Omistaja

Pisteet

1.

Magicfox´s Malvira

Lumo

Hanna Helin ja Jarno Niemi

50

2.

Magicfox's Amarone

Myrri

Hanna Helin ja Jarno Niemi

37,5

3.

Funny Foot´s Gift Of Apache

Kerttu

Noora Hokkanen

21

3.

Hillitön Pikkymyy

Kiira

Krista Larinen

21

5.

Magicfox's Luca Bosio

Luca

Heidi Rajala

19

6.

Kitimat Big Leaf Maple

Toto

Marja Koski

18

 

Lumo

- KV ROP CACIB

- RN ROP x 3

- NORD VSP N-SERTI

- VET ROP x 6

- VET VSP x 2

Myrri

- KV ROP CACIB

- RN ROP

- RN VSP

- KV V-CACIB

- SERTI

Hertta

- KP ROP x 6 (KV, KR, 4xRN)

MEJÄ

Vuoden aikana mejässä starttasivat vain Myrri ja Lumo, johtuen vähentyneestä koemäärästä. Lumo kävi kolmessa kokeessa ja saavutti kaikissa VOI1 tuloksen hyvillä pisteillä (46,49,46). Lumo olisi pisteiden puolesta päässyt osallistumaan Satakunnan piirinmestaruuskisaan, mutta juoksut estivät osallistumisen. Minku ei kokeiden vähyydestä johtuen päässyt starttaamaan. Mahtavin tavoite oli tietenkin Myrrin valioituminen. Koronasta huolimatta erinomainen mejä-vuosi jälleen.

VEPE

Tavoitteena oli Lumolle osallistuminen kokeeseen ja luokkanousu. Kokeita ei järjestetty, joten se ei toteutunut. Treenimäärä kesän aikana jäi muutenkin vähälle.

AGI

Tavoitteena oli startata Myrrin kanssa ja se olisikin ollut ihan mahdollista osaamisen puolesta. Halusin kuitenkin varmuutta suorittamiseen ja vuoden lopun lähestyessä päätin olla ottamatta lisenssiä vain mahdollisen muutaman kisan takia. Lumo rallatteli vuoden aikana muutaman kerran. Uutena harrastus aloitettiin innokkaan Hertan kanssa. Se oppi perusteet hyvin nopeasti ja tekee tällä hetkellä jo useamman esteen rataa.

RALLY

Hanna on jatkanut treenaamista Myrrin kanssa ja Minkukin on mukana ollut muutaman kerran. Kouluttajan mielestä Myrri olisi jo valmis voittaja-luokkaan, Hanna päätti kuitenkin siirtää startin vuoden 2021 puolelle. Hertta on aloittanut myös rallyn ja edennyt siinä hienosti.

 

 

 

VUOSI 2020 TAVOITTEET

Edelleen vuoden 2020 tärkeimpänä "tavoitteena" toive siitä, että Taika pysyy terveenä! Vauhti viime vuoden aikana vähän hidastui, toivon mukaan se edelleen kiertää samat pitkät lenkit muun lauman kanssa. Reissuihin osallistuu kuntonsa mukaan, tällä hetkellä terveysongelmia ei ole. Kotomaastoissa sille tehdään noutotreeniä sekä mejä-jälkeä ja muuta virikkeistämistä. Myrrin MH-luonnekuvaus jäi erinäisistä syistä viime vuonna väliin, tänä vuonna on tarkoitus osallistua. Alkuvuoden tavoitteena on antaa syntyneelle pentueelle parhaat eväät jatkoon. Siihen kuuluu paljon sosiaalistamista, jatkuvaa sylittelyä, virikkeitä (hop-lop) sekä riistaan tutustumista. Tutustuminen toisiin koiriin tapahtuu lauman kesken, heti kun Minku sen sallii. Pennut asuvat olohuoneen vieressä ja olohuoneessa, joten saavat myös kokemukset normaali talouden äänistä.

Täysin avoimena pidän mahdollisen tulevan xx:n osallistumisen harrastuksiin vuoden aikana, katsellaan sitä sitten vuoden aikana. Myrri on kahden vuoden aikana tehnyt sellaiset tulokset sekä osallistunut kaikkeen, ettei vastaavaa tolleria taida ihan äkkiä syntyä...?

Pääasia on kuitenkin tyttösten kanssa harrastaminen sekä hauskan pitäminen, tulokset tulevat siinä sivussa, jos on tullakseen. Oman haasteensa tuo mahdollinen lauman lisääntyminen viiteen tolleriin. Kaikkeen ei millään ehdi, vaikka haluaisikin ja pentu tuo omat rajoituksensa.

Toiveena vuodelle 2020 on myös se, että ne ulkopuoliset, joille ei jalostustoimintamme kuulu, pysyisi sen ulkopuolella. Toiveena lisäksi, mikäli on pakottava tarve kuitenkin viestiä laittaa, tarkistettaisiin edes tietojen paikkansa pitävyys.

NÄYTTELY
Taika tulee osallistumaan joihinkin näyttelyihin kuntonsa mukaan. Toivotaan, että niissä Taika esiintyy tapansa mukaan häntä heiluen ja vallattomana. Kenties sieltä muutama veteraaniluokan voittokin voisi tulla. Lumo siirtyy veteraaniluokkaan, kilpailee siis Taikan kanssa. Upeaa saada äiti ja tytär yhdessä veteraaniluokkaan. Sieltä toivotaan myös Lumolle muutamia luokkavoittoja. Minkulle ja Myrrille toivotaan muutamia voittoja vuoden aikana. Ehkä jostain näyttelystä voisi titteliäkin olla tarjolla.

MEJÄ
Lumolle tavoitteena saada edelleen VOI1 tuloksia, Minku mahdollisesti osallistuu johonkin kokeeseen. Tavoitteena Lumolla myös osallistumisoikeus yhteen arvokisaan. Myrrillä kunnianhimoisena tavoitteena valioituminen.

VEPE
Lumon kanssa jatketaan vepe-treeniä ja tavoitteena on osallistuminen kokeeseen ja sitä kautta luokkanousu. Myrri jatkaa treenaamista ja niiden perusteella mietitään mahdollinen osallistuminen kokeeseen.

AGI
Myrri jatkaa vuoden alusta treenaamista ja tavoitteena lähteä kisaamaan. Vuoden alusta meillä on kaksi ohjattua treeniä viikossa, joten Lumokin pääsee rallattelemaan. Sen kanssa ei ole tarkoitus lähteä kisoihin.

RALLY-TOKO
Hanna jatkaa treenaamista Myrrin ja Minkun kanssa. Mahdollisesti osallistuu kisoihin, varsinaisia tavoitteita ei ainakaan minulla ole, sillä viime vuoden huikeat RTK1 ja RTK2 molemmille olivat saavutus, mistä riittää tällekin vuodelle.