Myrri, Keuruun seudun kennelkerho, Näyttelykoira #3
Lumo, Ikaalisten seudun kennelkerho, Näyttelykoira #3
Lumo, Novascotiannoutaja, Veteraani-tolleri #3

VUODEN TOLLERIT 2021

Novascotiannoutajat ry julkisti vuoden koira tulokset ja olihan se iloista luettavaa meidän lauman osalta. Hertta voitti näyttelyiden kauneimman tittelin eli on SHOW-tolleri 2021. Samassa kategoriassa Lumo sijoittui viidenneksi ja Myrri kuudenneksi. Menestystä korostaa entisestään se, että tyttöset kisailivat myös toisiaan vastaan, joten ykkössija oli tarjolla kustakin näyttelystä vain yhdelle. Hertta sai voittoon oikeuttavat tulokset nuorten luokasta ja alle 2-vuotiaana, liekö nuorin koskaan SHOW-tolleri tittelin voittanut, ainakaan yhdistyksen sivulla ei nuorempia voittajia löydy. Tämä oli oikeastaan toinen peräkkäinen voitto SHOW-tollerissa, vuonna 2020 voittaja olisi ollut Lumo, mutta koronasta johtuen kiertopalkintoja ei jaettu.

Tulokas-tollerissa Hertta sijoittui sijalle kaksi. Yhdistyksen hallitus puuhasi viime vuoden muutoksia vuoden koira sääntöihin, ainoa muutos taisi lopulta olla tulokastollerin osallistujien ikärajan nostaminen kolmeen vuoteen. Mielestäni erittäin huono muutos, ei siinä ole enää kyse tulokkaasta vaan aikuisesta koirasta. Tällä muutoksella saatiin kuitenkin yhdistyksen puheenjohtajan oma koira tulokkaiden ykköseksi, ei kovinkaan asiallista toimintaa.

Veteraani-luokassa Lumo sijoittui hienosti kolmanneksi. Mejä-tollerissa sijoitukset olivat Lumo viides, Myrri seitsemäs ja Hertta kahdeksas. Harmittavasti Lumolle juoksut juuri piirinmestaruuskisojen aikaan, samalla väliin jäi myös yhdistyksen mejä-mestaruus kisat. Upeat tulokset kruunasi vielä Hertan rally-toko-tollerin seitsemäs sija.

Kasvateista täytyy nostaa esille Lucan (Magicfox's Luca Bosio) menestys. Sille voitto ehkä arvostetuimmasta tittelistä TOP-tolleri 2021. Sen lisäksi se sijoittui toko-tollerissa toiseksi sekä rally-toko-tollerissa kolmanneksi. Mahtava suoritus, ONNITTELUT HEIDI!