Rally 2023

CHARMILLE RTK2 2.11.2023

Hanna jatkoi kisaamista yksikätisenä, kun kerran edellinenkin koe sujui niin hyvin. Nyt kokeeseen lähti vain Charmi ja minä jäin kotiin jännäämään tuloksia. Koe pidettiin TAMSK:illa ja Hanna sai kunnian startata kisan ensimmäisenä. Virittelin tietokoneen virkun tulospalveluun ja vähän väliä kävin sitä päivittämässä. Melko pitkään sainkin tulosta odotella, sillä kisa alkoi jonkin verran myöhässä. Odottaminen kuitenkin palkittiin ja viimein tuloksissa komeili 99/100 pistettä. Tämä oli Charmille AVO-luokasta kolmas tulos putkeen ja sehän tiesi toista koulutustunnusta RTK2.

Tuloksen nähtyäni lähdin lenkittämään koiria. Lenkitysten jälkeen palasin tietokoneelle ja kävin katsomassa päivän muut tulokset. Rata oli ollut ilmeisen vaativa, sillä puolet kisanneista oli saanut hylätyn. Charmilla sitä vastoin näkyi tulosten perässä sijoitusnumero 1 ja sen se oli ottanut selvällä kolmen pisteen erolla seuraavaan. Todella upea kisa ja vielä voitto 19 startanneen koiran luokassa. Laumassa on nyt Minkulla, Hertalla ja Charmilla koulutustunnus RTK2 ja Myrrillä vielä RTK3.

 

YKSIKÄTISENÄ KISAAMASSA 16.10.2023

Syksyn aikana rallykokeet ovat jatkuneet. Syyskuun alussa Hanna kävi Hertan kanssa kisaamassa Kangasalla, josta hienosti hyväksytty tulos ja 88 pistettä. Charmi oli silloin kanssani SNJ mestaruuskokeessa Tuusniemellä. Kisojen piti jatkua, mutta Hannan kaatuminen ja ranteen murtaminen kolme viikkoa sitten muutti suunnitelmia. Väliin jäivät kisat ja treenit, käden ollessa kipsissä. Viikko sitten kipsi poistettiin ja käden kuntoutus alkoi. Vaikka kädellä ei paljoa pysty vielä tekemään, kävi Hanna yksikätisenä treeneissä, minä olin mukana avustamassa sekä kuljettajana. Treeni sujui kädestä huolimatta niin hyvin, että Hanna päätti lähteä kisaamaan. Onneksi ollaan AVO-luokassa, missä koira ei ole hihnassa, sen kanssa toimiminen ei yksikätisenä onnistuisi.

Eilen siis suunnattiin Hertan ja Charmin kanssa Ylöjärven rally-kisaan. Olin jälleen kuljettajana ja kantelin häkin suorituspaikalle. Sitten koirat häkkiin ja Hanna kävi ilmoittautumassa. Siitä minä suuntasin ostoksille, kun olemme päättäneet, etten tule kentän laidalla katsomaan suoritusta. Suorituksen seuraaminen tuskin koiria häiritsisi, mutta kun näin on loistavia tuloksia tullut, näin siis jatketaan. Kisassa Hanna starttaisi ensimmäisenä Hertan kanssa, joten ostosreissun aikana tarkastelin, onko viestiä Hannalta tullut. Kohta sainkin tuloksen ja olin kyllä melkoisen yllättynyt, hyväksytty tulos ja 92 pistettä. Tämä tiesi Hertalle samalla koulutustunnusta RTK2, upea suoritus yksikätiseltä Hannalta. Charmi starttasi kisan viimeisenä, joten hetki meni ennen kuin sieltä tuloksen puhelimeen sain. Viimein sain tekstiviestin, hienosti oli mennyt Charmillakin, hyväksytty ja 87 pistettä. Charmi on enää yhden hyväksytyn tuloksen päässä koulutustunnuksesta. Varmaankin Hanna jatkaa Charmin kanssa kisaamista, ainakin sen yhden kisan verran, ketä muita ja milloin osallistuu, se jää nähtäväksi.

 

 

KOLMIKKO TREENAA JA KISAA 8.9.2023

Hanna on jatkanut rally-treeneissä Myrrin, Hertan ja Charmin kanssa. Alkukesän mejä-tulosten jälkeen Charmi piti vähän taukoa treeneistä, mutta nyt syksyn alkaessa on jälleen osallistunut. Hannan kertoman perusteella treenit ovat sujuneet hyvin ja varmaan sitä kautta osallistuminen kisoihinkin oli mahdollinen. Keskiviikkona kisaamaan starttasi Hertta ja Charmi, minä jäin kotiin huolehtimaan muusta laumasta. Ajoissa käynnistelin virkun tulospalvelun ja jäin odottamaan kisan alkua.

Kuuden jälkeen päivittelin näkymää ja kohta siellä olikin kahden ensimmäisen tulos, toisella keskeytys, toisesta alle 70 pistettä. Mietin, että millainen rata siellä mahtaakaan olla suoritettavana, kun alkuun jo kaksi hylättyä. Kolmatta tulosta saikin odotella sitten pitkään, sillä virkku oli hetkeksi nyykähtänyt. Lopulta Charmin tulos ruutuun, upeasti 90/100 pistettä. Laitoin välittömästi Hannalle tekstiviestillä onnittelut ja jatkoin tulosten seuraamista. Hetki siinä vierähti, sillä Hertta starttaisi viimeisenä. Viimein oli Hertan vuoro ja sehän laittoi vielä paremmaksi, pisteitä 93/100. Upeat tulokset molemmille ja sijoitukset kisassa Hertta 2/10 ja Charmi 4/10.

Viime viikolla kävin katsomassa Soman "tavoitteellisten pentujen rally-valkku" treenejä. Olin kieltämättä vähän yllättynyt, miten rauhallisesti Soma suoritti ja kontakti ohjaajaan oli jatkuvaa. Hienoa oli nähdä myös Hannan toiminta, uusi tehtävä kun annettiin, niin parivaljakolla oli heti tiedossa, miten hommat tehdään. Kouluttaja kävi välissä vilkaisemassa "mallioppilasta", kuten hän Soman nimesi, paljon korjattavaa ei löytynyt. Yhteistyö sujuu moitteettomasti, tästä on hyvä jatkaa.