Rally 2023

8.9.2023

Hanna on jatkanut rally-treeneissä Myrrin, Hertan ja Charmin kanssa. Alkukesän mejä-tulosten jälkeen Charmi piti vähän taukoa treeneistä, mutta nyt syksyn alkaessa on jälleen osallistunut. Hannan kertoman perusteella treenit ovat sujuneet hyvin ja varmaan sitä kautta osallistuminen kisoihinkin oli mahdollinen. Keskiviikkona kisaamaan starttasi Hertta ja Charmi, minä jäin kotiin huolehtimaan muusta laumasta. Ajoissa käynnistelin virkun tulospalvelun ja jäin odottamaan kisan alkua.

Kuuden jälkeen päivittelin näkymää ja kohta siellä olikin kahden ensimmäisen tulos, toisella keskeytys, toisesta alle 70 pistettä. Mietin, että millainen rata siellä mahtaakaan olla suoritettavana, kun alkuun jo kaksi hylättyä. Kolmatta tulosta saikin odotella sitten pitkään, sillä virkku oli hetkeksi nyykähtänyt. Lopulta Charmin tulos ruutuun, upeasti 90/100 pistettä. Laitoin välittömästi Hannalle tekstiviestillä onnittelut ja jatkoin tulosten seuraamista. Hetki siinä vierähti, sillä Hertta starttaisi viimeisenä. Viimein oli Hertan vuoro ja sehän laittoi vielä paremmaksi, pisteitä 93/100. Upeat tulokset molemmille ja sijoitukset kisassa Hertta 2/10 ja Charmi 4/10.

Viime viikolla kävin katsomassa Soman "tavoitteellisten pentujen rally-valkku" treenejä. Olin kieltämättä vähän yllättynyt, miten rauhallisesti Soma suoritti ja kontakti ohjaajaan oli jatkuvaa. Hienoa oli nähdä myös Hannan toiminta, uusi tehtävä kun annettiin, niin parivaljakolla oli heti tiedossa, miten hommat tehdään. Kouluttaja kävi välissä vilkaisemassa "mallioppilasta", kuten hän Soman nimesi, paljon korjattavaa ei löytynyt. Yhteistyö sujuu moitteettomasti, tästä on hyvä jatkaa.