Rally 2024

LOISTAVAT KISA-STARTIT 20.2.2024

Vuoden 2024 kilpailukausi alkoi myös rally-tokolla. Ensimmäinen kisa käytiin vähän yli viikko sitten Häijäässä Kramie-hallilla. Minä lähdin mukaan kuvaamaan ja kiva oli päästä näkemään myös varsinainen kisasuoritus hyvin menneiden episkisojen jälkeen. Alkuun kävimme ilmoittautumassa ja myös mittaus suoritettiin ennen rataan tutustumista. Halli oli sen verran ahdas, että minä odottelin Soman kanssa autossa sen suoritusvuoroa. Kun suoritus läheni, otin Soman autosta ja vein sen Hannalle. Sitten kamera valmiiksi kuvausta varten. Kuvaaminen vähän haittaa suorituksen näkemistä, mutta mielestäni alku lähti hyvin liikkeelle. Sitten tehtiin hallin toisessa päässä käännös ja lähdettiin kohti yleisöä. Se häiritsi Soman suoritusta sen verran, että yhden suorituksen Hanna uusi. Se onneksi sujui toisella kerralla hyvin ja ilman isompia virheitä maaliin päästiin. Kohta näimme tuloksen seinällä, 95 pistettä, aivan loistava kisa-aloitus Somalta.

Toinen virallinen kisa oli heti perään, viime viikonloppuna YLÖKK:in hallilla. Hallilla oli niin hyvin tilaa, että tällä kertaa odoteltiin sisätiloissa, Hannan vähän treenatessa Somaa. Suoritus oli jo kolmantena, minä jälleen kuvasin suorituksen. Jälleen Soma lähti hyvin liikkeelle ja yli puolenvälin edettiin lähes virheittä. Sitten Soman vire vähän muuttui, syytä emme oikein keksineet. Sen jälkeen se teki pari hyppyä Hannaa vasten, muutama haistelu lattiaan ja näistä tietenkin virhepisteitä. Yhtään uusintaa ei tullut ja lopulta maaliin päästiin. Tiesimme heti, että niitä yksittäisiä pistevähennyksiä on aika paljon, joten vähän saimme lopullista pistemäärää jännittää. Ihan positiivinen yllätys oli 92 pistettä, sillä Soma pääsi vielä palkintopallillekin pronssisijalle.

Loistavat kaksi kisaa Somalla. Epikset antoivat odottaa ihan hyviä suorituksia, mutta ei ihan näin hyviä pisteitä. Aktiivisesta luonteestaan huolimatta, Soma pystyy keskittymään suorituksissa, on se sitten rallya, noutohommia tai mejää. Rallykisat jatkuvat vielä keväällä, sopivasti ennen muiden lajien kisakauden aloitusta.

 

 

EPIKSILLÄ UUTEEN VUOTEEN 15.1.2024

Uusi vuosi on alkanyt rallyssa episten merkeissä, Soma on valmistautunut kohti virallisia kokeita. Juuri ennen vuoden vaihdetta kisailtiin Koirakoutsilla, missä Soma teki tuloksen 98 pistettä. Loppiaisena suuntasimme Taidogas-hallille, mistä tulos 95 pistettä. Eilen olimme jälleen Koirakoutsilla, missä hienot tulokset saivat jatkoa, nyt 88 pistettä. Jokaisen suorituksen olen ollut mukana kuvaamassa ja videot löytyvät niin kennelin face ja youtube sivuilta.