NOME 2024

OMATOIMI TREENEJÄ 15.1.2024

Treenit Soman ja Charmin osalta jatkuvat omassa aitauksessa. Soman juoksujen aikaan pidettiin pieni tauko treenaamisessa, kun edes dami ei palautunut kunnolla. Nyt jälleen noudetaan niin damia kuin varistakin. Perustoimintoja vahvistetaan ja noutoihin lisätään koko ajan haastetta. Hakuintoa Somalla riittää, eikä suurempia ongelmia ole vielä ilmaantunut. Pikku askelin eteenpäin kohti taippareita.

Charmi noutaa edelleen yhtä upeasti. Nyt selvitellään erityisesti mitä NOME-B koetta varten täytyy opetella. Lähihallintaa vahvistetaan koko ajan, myös häiriöitä lisäillään pikku hiljaa. Paljon on vielä tehtävää kauko-ohjauksien, pysäyttämisen sekä lähihaun kanssa. Itse noutaminen ei ole ollut missään vaiheessa ongelmana, kaikki, niin damit kuin riistakin, haetaan markeista sekä hakuruuduista. Noutaminen on rauhallisen varmaa, äänetöntä ja viretila pysyy hyvin hallinnassa.

Kevääseen etsitään kaikki mahdolliset kurssit, minne voitaisiin osallistua. Talvinome ja Pirkan damit on jo kalenteriin laitettu. Myös etäyhteydet on käytössä, eilen aloiteltiin Riikan koiravalkun kirjekurssilla. Harmillisesti kovat paukkupakkaset vähän tekee taukoa harrastamiseen, en näe mitään järkeä lähteä yli -15 asteen pakkasessa treenaamaan. Soma saa onneksi päivittäin pienen treenin eteisen käytävässä, missä Hanna ennen töihin lähtöä tekee sille muutamat daminoudot :-)